Býti herním moderem je trochu rizikový koníček. Cirka z jedné třetiny můžete uspět tak, že vás původní vývojáři budou podporovat. Druhá třetina je taková, že je to vývojářům jedno, nicméně odezvy se dočkáte leda tak od herní komunity. A poslední část koláče je "proti vám", neboť si studio například nepřeje, aby se s hrou jakkoliv manipulovalo. 

Moder Matti Hietanen má za sebou práce, díky kterým si můžete dělat epické screenshoty ve hrách Battlefield 1 či Star Wars: Battlefront 2. Jeho poslední prácičkou byla tvorba cinematic toolu pro The Division. Podobné nástroje vám umožní měnit úhel kamery, přetočit čas ve hře a udělat si tak fotku při půlnočním měsíčku, zatímco ve hře máte poledne, apod. U The Division měl Hietanen ale smůlu, protože Ubisoft ho obdaroval permanentním banem.

Je potřeba podotknout, že Hietanen použil k tvorbě toolu již tak nepovolené programy typu Cheat Engine. Sice se snažil zabránit situacím, kdy by cinematic tool byl využit pro cheatování, nicméně pravidla jsou jasná.

Abychom ale Ubisoft pouze nehanili, reakci na twitteru si všiml kreativní ředitel Ubisoftu Julian Gerighty, který Hietanenovi slíbil, že situaci omrkne