Baldur's Gate 3 je rozsáhlé RPG, ve kterém můžete strávit stovky hodin a stále nacházet něco nového. Samotná příběhová část zabere nějakých 58 hodin. O to nepříjemná je chyba, která ohrožuje hráče na Xboxu.

Mnoho hráčů si během Vánoc stěžovalo na velký problém. Přišli totiž o své uložené pozice a desítky hodin hraní byly pryč. Vývojářům z Larian Studios se i přes veškerou snahu nepodařilo problémy ještě vyřešit. Pracují na nich společně s Microsoftem, protože jde o problém s firmwarem konzole, ale svátky vše prodloužily.

Místo vyřešení nepříjemné chyby přinášejí autoři alespoň radu. K chybě dochází po jejím vypnutí. Nejlepším řešením je využít cross-save. Abyste ho mohli využít, musíte si vytvořit Larian účet, propojit ho se svým Xbox účtem a povolit cross-save. Poté bude vašich posledních pět uložených pozic automaticky nahráno na servery Larianu, abyste si je mohli kdykoliv stáhnout. Alespoň něco do doby, než bude vše vyřešeno.

„Naprosto chápeme, že ztráta postupu je frustrující a nepřijatelná. Děláme vše pro to, abychom tento problém – který je, jak chápeme, specifický – co nejrychleji vyřešili, a budeme vás o jeho průběhu informovat,“ dodává Larian.