Nedávno jsme psali o tom, že si Sega nechala patentovat značku Yakuza Wars, Po četných spekulacích od fanoušků už víme, co si pod tím máme představit. Jak ukazuje čínská stránka na Facebooku, jde o mobilní spin-off od studia BBGame. Fanoušci nejsou šťastní.

Stránka se na Facebooku zjevila znenadání na začátku tohoto týdne. Rychle se obrázky z ní začaly šířit mezi hráči na sociálních sítích s tím, že se pravděpodobně jedná o podvod. Nelíbil se jim nový design známých postav a mluvilo se o použití umělé inteligence. Alespoň v některých případech, v jiných se jako pěst na oko prostě použily modely postav ze starších dílů, jako v případě Taigi Seajimy na obrázku níže. Jindy se na obrázcích zase objevují postavy, které nejsou z her, jde jen o generické členy Yakuzy.

Rychlé vyhledávání ale ukáže, že BBGame jsou legitimní herní studio specializující se na mobilní hry. Například jejich titul New Romance of the Three Kingdoms je dostupný i u nás. Jako kuriozitu si ještě ukažme jejich další titul – High Society. V key artu totiž jasně zneužívají podob známých herců Toma Hardyho a Roberta Downeyho Juniora. Je tedy vidět, že použití nelichotivého obrazového materiálu k propagaci hry jim není cizí.

O hře jako takové toho moc nevíme. Popisek na facebookové stránce v hrubém překladu mluví o inovativním strategickém gameplayi, což je samozřejmě třeba brát s rezervou. Zajímavé je, že popisek také uvádí, že jde o první oficiální mobilní titul série Like a Dragon. To ale není pravda, protože v roce 2018 vyšla nekanonická karetní hra Ryu Ga Gotoku Online. Třeba ale dodat, že ta vyšla i na počítače.

Co víme s jistotou je to, že se ve hře objeví známé postavy napříč celou sérií Like a Dragon. Reklamní materiál klade hlavně důraz na Kazumu Kiryu, Gora Majimu a Ichibana Kasugu, ale v nějaká podobě můžeme vidět i například oblíbence Shuna Akiyamu nebo Ryujiho Godu. Na více informací pravděpodobně nebudeme čekat dlouho, podle webu Gamebase by měla brzo začít uzavřená beta. Samozřejmě zatím vůbec není známo, zda hra vyjde i na Západě.

Yakuza Wars by se také mohla ukázat na konferenci RGG Summit, kterou studio Ryu Ga Gotoku pořádá 20. září. Koná se několik dnů před Tokyo Game Show 2024, kde mělo studio původně oznámit svou novou hru. Je tedy možné, že se o dalším titulu Like a Dragon dozvíme už dvacátého.