Konkurence Call of Duty od Ubisoftu se blíží. Po problémech a odkladech je francouzská společnost připravena na veřejný playtest bezplatné střílečky XDefiant. Dostupný bude na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Předběžné stažení by již mělo být k dispozici.

Servery multiplayerové akce se zapnou v pátek 19. dubna/apríla v 19:00 našeho času. Tento test má prověřit servery a je součástí příprav na vydání hry. Z toho důvodu je jeho hlavní část naplánovaná na dvanáct hodin. Když vše půjde podle plánu a neobjeví se žádné kritické problémy, tak může dojít k prodloužení na celý víkend, tedy až do neděle 21. dubna.

Účastníci testu získají různé skiny na zbraně a odměny v podobě zkušeností. Plná verze zatím nemá přesný termín. Jakmile test skončí, měli by být autoři schopni ho určit. Kdyby ale došlo k nějakým vážnějším problémům, mohl by následovat odklad až na podzim.

XDefiant kombinuje prvky hrdinské střílečky s klasickou akcí. Hráči budou hrát za hrdiny z různých sérií Ubisoftu, včetně čističů z The Division, agentů ze Splinter Cell, duchů z Ghost Recon, partyzánů z Far Cry 6 nebo hackerů z Watch Dogs. Hra se má pochlubit rychlými přestřelkami, zajímavým zpracováním map a režimy zaměřenými na plnění cílů. Ubisoft údajně na vývojáře tlačí, aby se XDefiant více podobal Call of Duty.