Microsoft povyšuje lidi ve své videoherní divizi, aby se připravil na budoucnost a dokázal správně řídit studia, výrobu a harmonogram nejen v rámci Xbox Game Studios, ale také v Bethesdě, Activisionu, Blizzardu a Kingu.

Společnost povýšila Matta Bootyho na prezidenta herního obsahu. Bootymu se budou zodpovídat jednotlivé vývojové týmy, včetně ZeniMaxu a Bethesdy. Ty jsou pod vedením Jamieho Ledera, prezidenta a generálního ředitele ZeniMaxu. Ten ale bude nově podléhat Bootymu.

„Skvělé hry jsou základem všeho, co děláme,“ vysvětlil v interním e-mailu Phil Spencer, generální ředitel Microsoft Gaming. Ten věří, že lepší organizace umožní vývojářským studiím pod Xboxem a ZeniMaxem efektivně spolupracovat a odvádět co nejlepší práci při rozšiřování portfolia her.

Nebylo to řečeno, ale může jít o reakci na to, jak dopadla upírská střílečka Redfall, stejně tak na to, jak se zachraňoval Starfield. V případě Redfallu si dříve Spencer sypal popel na hlavu, že neodvedli dobrou práci, protože nedokázali Arkane Austin (spadají pod Bethesdu) vysvětlit výhody pramenící z toho, že jsou součástí Xboxu.

Zodpovědnost za softwarovou a hardwarovou divizi Xboxu přebírá Sarah Bond jako prezidentka Xboxu. S ní bude Microsoft schopen vybudovat platformu zítřka, tedy budoucí Xbox. Bond do Xboxu nastoupila v roce 2017 a v zákulisí byla hodně aktivní při problémech se schválením akvizice Activisionu Blizzard za 68,7 miliardy dolarů.

Ještě jedna změna. Po 32 letech opouští Microsoft šéf marketingu Chris Capossela. Jeho místo převezme Takeshi Numoto, jenž stál u zrodu cloudové transformace Microsoftu.

Níže si můžete prohlédnout novou organizační strukturu Xboxu. Na té hezky vidíme, že až na konci letošního roku odejde Bobby Kotick, generální ředitel Activisionu Blizzard, tak ve vedení herního Microsoftu bude více žen než mužů. V době odchodu Koticka by měl Microsoft jmenovat nového generálního ředitele Activisionu Blizzard. Zatím na integraci firmy do herní divize Microsoftu dohlíží Dave McCarthy, provozní ředitel Microsoft Gaming.