Do vydání EA Sports WRC moc času nezbývá, v Codemasters si to uvědomují a po oznámení hry přinášejí šestiminutovém video. To ukazuje první gameplay záběry a blíže celé rallye závody představuje.

EA Sports WRC v den vydání nabídne více než 200 rychlostních zkoušek v 17 různých lokalitách současnosti i minulosti a na seznamu má více než 80 vozidel v 18 třídách, včetně hybridních aut, historických kousků a futuristických strojů.

Připravit se máme i na velmi dlouhé rychlostní zkoušky, které mohou měřit přes 30 kilometrů. Jezdit se bude na jaře, v létě, na podzim i v zimě, přičemž každé roční období má specifické výzvy, s nimiž se musíme vypořádat.

Hra staví na 25letém odkazu rallye her. Pilotovat budeme vozy WRC, WRC2 a Junior WRC, s jezdci, týmy a polepy ze sezóny 2023. V rámci dodatečné podpory dojde na přidání Středoevropské rallye, která se jezdí v Německu, Rakousku a České republice. Jinak nebude chybět Japonsko, Keňa nebo Estonsko.

Každá lokalita je výrazně jedinečná, s různými typy povrchu, šířkou silnice, sklonem a zakřivením, což má přinášet rozmanité výzvy. Různé povětrnostní podmínky a denní doba také ovlivňují viditelnost a přilnavost, takže každá etapa je novým a vzrušujícím zážitkem.

Už je dostupný také kompletní seznam vozidel. Najdete ho na oficiálních stránkách. V kategorii WRC2 je Škoda Fabia Rally2 Evo a Škoda Fabia RS Rally2, zatímco ve World Rally Cars 1997-2011 najdeme Škoda Fabia WRC.

Příští týden bude publikováno video zaměřené na herní režimy v čele s kariérou a možností postavit si vlastní rallye vůz.

EA Sports WRC dorazí 3. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Za předobjednávku se do hry dostanete o tři dny dříve a získáte dodatečný obsah: VIP Rally Pass na pět herní sezón a balíčky polepů a vybavení pro Ford, Toyotu a Hyundai.