Populární bezplatná masivně multiplayerová hra s tematikou tankových bitev dvacátého století míří na Steam. Společnost Wargaming dnes oznámila plán vydat svou PvP akci na platformě od Valve.

World of Tanks na Steamu bude k dispozici pouze pro nové účty. To znamená, že si hráči nebudou moci přenést svůj dosažený pokrok z účtu Wargamingu. Jinak ale půjde o totožnou hru, včetně dostupného obsahu - mimo jiné více než 600 tanků a vojenských vozidel z druhé světové války a poloviny 20. století.

„Vždy jsme chtěli, aby World of Tanks byl k dispozici všem, takže je přirozeným krokem, že uvítáme komunitu Steamu v naší rodině. Uživatelé Steamu si brzy budou moci užít napínavé bitvy, které naše hra nabízí,“ uvedl Max Chuvalov z Wargamingu.

World of Tanks najdete na Steamu později v letošním roce.

Přečtěte si také: Pražská kancelář Wargamingu zahajuje program pro stážisty

Do PC verze World of Tanks dorazila první velká aktualizace letošního roku. A rovnou s italskými těžkými tanky vysokých úrovní.

Nová větev italských těžkých tanků začíná strojem Carro d’assalto P.88. Toto vozidlo VII. úrovně představuje přechod od středních tanků k těžkým. Jeho hratelnost se podobá spíše středním tankům, disponuje ovšem lepším pancířem, díky kterému se budete cítit sebejistěji při soubojích na blízko. Tento všestranný a obratný tank dokáže zaútočit a rychle se stáhnout, což vám umožňuje přispět k vítězství na jakékoliv mapě. Jedná se také o jediný ze čtveřice nových tanků, který nemá upravené automatické nabíjení.

Nejrychlejší a nejpohyblivější ze všech italských těžkých tanků je Progetto CC55 mod. 54, který má překvapivě téměř okamžitou akceleraci a pyšní se skvělou obratností. Progetto C50 mod. 66 je pak hrozivým gladiátorem. Skvělá dynamika, solidní přední pancíř a silné 120mm dělo s dobrým úhlem náměru a sklápění mění Progetto C50 mod. 66 z podpůrného vozidla v soběstačného bojového specialistu. Pyšní se také působivým alfa poškozením srovnatelným s vozidly na X. úrovni.

Na trůnu této těžké větve sedí tank X. úrovně zvaný Rinoceronte, což v italštině znamená „nosorožec“. Toto vozidlo sdílí se zvířetem, které mu dalo jméno, mnoho kvalit — má do očí bijící design a masivní rozměry, podle kterých okamžitě poznáte, že byl stavěn na tvrdé bitvy. Kvůli jeho neobvyklému tvaru se do věže vejdou pouze 3 členové posádky namísto pro italské těžké tanky obvyklé čtveřice.

S aktualizací 1.11.1 přichází také systém Četa 2.0. Je k dispozici pro náhodné bitvy a umožňuje vám snadno najít bojové kamarády. Systém čet je plně automatizovaný a vyhledávání lze provádět pomocí filtrů, které použijete. Navíc se můžete spojit s kamarádem staromódním způsobem a najít nového partnera i pomocí nového systému.

Nyní si můžete na mini-mapě zapnout a zobrazit kruh blízkého odhalování, ve kterém budou odhalena všechna vozidla v okruhu 50 metrů. V této zóně automaticky odhalíte své nepřátele stejně tak jako oni odhalí vás.