Tým World of Tanks dokáže své hráče překvapit i po tolika letech. Do bezplatné masivně multiplayerové hry s tanky přibydou náhodné události. Jde o sérii dynamických aktivit, které dle Wargamingu představují významný milník ve vývoji herních bojišť.

„Náhodné události jsou série dynamických aktivit, které se vyskytují s vlastní specifickou pravděpodobností v určených oblastech čtyř map: Himmelsdorf, Ruinberg, Prochorovka a Safe Haven. Červený kouř označí zónu události a při přiblížení nebo překročení její hranice se hráči zobrazí upozornění. Tankisté by měli být v zóně události opatrní, protože jejich vozidla mohou být zničena velkými padajícími troskami,“ píše se v tiskové zprávě.

Každá náhodná událost má výrazně změnit terén map a nabídnout hráčům nové taktické možnosti. Ty otevřou nové cesty pro vozidla, vytvoří nové krytí a nabídnou jedinečné palebné pozice.

„Hráči získají nejen akčnější a dynamičtější hratelnost, která je udrží ve střehu, ale také vizuálně vylepší herní zážitek a ještě více je vtáhne do děje,“ jsou přesvědčeni ve Wargamingu.

Typy událostí jsou na každé mapě jiné:

Na mapě Útočiště letadlo narazí do střechy bunkru, což vede ke zhroucení jeho konstrukce a vytvoření dalšího krytu mezi bunkrem a přístavem.

Na mapě Himmelsdorf zasáhne letecký útok lokomotivu, když opouští vlakové nádraží. Zde poslouží roztroušené vlakové vagóny jako dobré krytí. Také padající vzducholoď změní krajinu na centrálním náměstí a v tankové uličce a vytvoří sestup z kopce k pozicím těžkých tanků.

Na mapě Prochorovka se letadla zřítí do uličky, čímž spálí část křovin a vytvoří nové krytí.

Mapa Ruinberg je napadena ze vzduchu. V důsledku toho se ve městě objeví další průchod přes centrální bloky, který tvoří nový směr útoku.

Náhodné události najdete ve World of Tanks po vydání aktualizace 1.23.