Do bezplatné tankové PC hry World of Tanks dorazila největší aktualizace letošního roku. Přináší množství obsahu, včetně nové linie československých lehkých tanků s úplně novými střeleckými mechanikami.

Ve studiu Wargaming vytvořili také dynamičtější náhodné události a kompletně přepracovali systém perků pro posádky. Vše doprovází nová sezóna Battle Passu. Kromě toho je zde speciální událost Back in Action pro hráče, kteří byli delší dobu mimo hru, a nabízí šanci získat skvělé odměny, jako jsou dny prémiového účtu, pronájmy vozidel, kredity a další.

Nová linie československých lehkých tank se skládá ze čtyř rychlých strojů. Na vrcholu stojí impozantní Tier X Vz. 71 Tesák. Vysoce tierové tanky mají unikátní automatická děla, která vypálí tisíce ran za minutu, takže hráči by měli být připraveni zvládnout tyto dynamické střelecké mechaniky. Tři větve vozidel se také dočkaly posílení, takže hráči mohou očekávat vylepšení větví Bat.-Châtillon 25 t, M48 Patton a K-91.

Pro větší herní pohodlí bylo přepracováno osm map a tři další obdržely náhodné události. Hráči budou svědky bombardování centrálního závodu v Plzni, havárie letadla na hoře Malinovka a sesuvu kamení, který změní krajinu v Karelii. Tyto události přetvářejí bojiště, což přináší nové příležitosti a výzvy.

Vylepšení systému perků pro posádky, který prošel významnými změnami během několika let, vrcholí v této aktualizaci. Nyní se každý člen posádky může naučit až 6 perků. Tyto zkušenosti umožní hráčům získávat univerzální výcvikové manuály. Kromě těchto vylepšení najdou hráči nové a vyvážené perky, bonusové perky a další. Toto je ideální čas pro doladění nastavení posádek, protože po prvním přihlášení bude k dispozici jednoměsíční období bezplatného resetu perků, které umožní experimentovat a optimalizovat.

Poslední sezóna Battle Passu tohoto roku je inspirována universem Waffenträger, která odráží vzrušení z budoucí bitvy. Odhaluje raný život Maxe von Kriegera a nabízí exkluzivní odměny za přizpůsobení. Speciální Waffenträger kolekce bude k dispozici v oficiálním licencovaném obchodě World of Tanks na adrese. Kolekce obsahuje trička, mikiny, obal na notebook a podložku pod myš inspirované vizuály z této události. Kolekce bude k dispozici od 15. 9.