Bezplatná hra World of Tanks ve verzi pro PC dnes obdrží největší aktualizaci letošního roku. Vývojáři z Wargamingu připravili novou mapu, změny v matchmakingu, rebalancovaná vozidla a díky dochovaným plánům a archivním materiálům i velký konvoj nových italských tanků.

„Aktualizovali jsme výkon mnoha vozidel, vylepšili jsme velký fond lokací pro náhodné bitvy a zavedli důležité změny v matchmakingu pro lehká vozidla a SPG,“ říká Uriy Kuryavyi.

Vozidla zahrnují šest strojů úrovně V až X. Jak autoři ujišťují, všechna se vyznačují silným čelním pancířem, velkými úhly střelby a od VII. úrovně jsou navíc vybaveny samonabíjecími mechanismy s jedinečným řešením.

Patří mezi ně Semovente M41; Semovente M43 Bassoto; Semovente Controcarro mod. 1956 (počínaje tímto TD začíná obor nabývat svých hlavních rysů); Controcarro mod. 67 (ztělesňuje všechny nejlepší vlastnosti italských stíhačů tanků); Controcarro 1 Mk (neuvěřitelně nebezpečný protivník v boji zblízka a na střední vzdálenost); a Controcarro 3 Minotauro (klenot v koruně nové linie).

„Téměř všechny tyto stroje existovaly pouze jako nedokončený inženýrský projekt a jen několik z nich bylo fyzicky postaveno. Díky dochovaným plánům a archivním materiálům jsme tyto zapomenuté koncepty posunuli na další úroveň a ve hře jsme znovu vytvořili stroje, jako by mohly existovat ve skutečnosti," vysvětluje Uriy.

V náhodných bitvách se také objevuje nová mapa Outpost. Jedná se o malebnou letní mapu, která kombinuje otevřené zelené plochy, ruiny měst a zákopů a působivou pevnost s vlastní základnou. Díky všem těmto prvkům je lokace rozmanitá jak po vizuální, tak po herní stránce.

Aby Wargaming vylepšil vaše zážitky z bitev, rozhodl se představit nová pravidla pro vyvážení lehkých tanků a kolových vozidel. Systém tvorby týmů nyní bude striktnější při přiřazování lehkých tanků do týmů a vždy se pokusí zajistit to, aby byl v každé bitvě v obou týmech stejný počet lehkých tanků.

Bude tu také omezení na 1 kolové vozidlo v týmu. Aby autoři pomohli tyto změny prosadit, představují také omezení na ne víc než jeden lehký tank/kolové vozidlo VII.–X. úrovně v četě. Jsou zde také důležité změny ohledně počtu dělostřelectev v týmu. Nyní ve většině bitev budou v týmu 0–2 dělostřelectva. Tak systém tvorby týmů sníží počet bitev se 3 dělostřelectvy v týmu na absolutní minimum

V neposlední řadě v rámci aktualizace 1.18 přicházejí vizuální změny, které se budou měnit v závislosti na schopnostech počítače. Jde především o zničené pásy tanků. Ty by nyní měly interagovat s předměty podle fyzikálních zákonů a při zásahu se skutečně odrazit nebo spadnout, zůstat na zemi nebo odletět.