Konec měsíce bude pro Workers & Resources: Soviet Republic velice důležitý. Budovatelská strategie od slovenského studia 3Division se nejen dočká vydání plné verze po dlouhých pěti letech v předběžném přístupu, ale také prvního dodatečného obsahu.

Tvůrci připravili DLC rozšiřující prostředí o tři nové biomy. Sovětskou supervelmoc bude možné budovat v prostředí spalující pouště Arábie, nehostinné tundry Sibiře a v bujných tropech džungle jihovýchodní Asie. Každé prostředí přinese vlastní výzvy a příležitosti.

„Založte slavný národ od nuly na neobydlených mapách nebo objevte zabydlené mapy, na kterých už existují malá města s architekturou, jež odpovídá příslušným biomům. Tato městečka vyloženě potřebují, aby je sjednotil nějaký vizionářský vůdce,“ dočteme se v tiskové zprávě.

V poušti se budete potýkat s omezeným přístupem ke stromům a následným požadavkem pro lokalizované dřevorubectví na minimálně dostupné vlhké půdě. Také se musíte připravit na logistické výzvy dálkové přepravy, ať už z dalekých oáz, nebo z ciziny. Naopak na Sibiři se musíte připravit na delší, drsnější zimy. Nutné bude investovat více do příslušných sektorů – kratší období farmaření tíží váš zemědělský sektor, zatímco topenářské služby mají problém v mrazivém podnebí fungovat. V tropech zase budete čelit monzunům – silnice budou pod náporem deštivých srážek trpět a provoz s přepravou budou pomalé. Z toho důvodu budete muset plánovat s ohledem na snížený chod průmyslu i komerce.

„Užijte si výzvu jedinečných biomů, které vám umožní objevit nové příležitosti a prožít nové problémy, zatímco budete budovat silnou republiku v těch nejdrsnějších prostředích na Zemi,“ dodává tisková zpráva.

Workers & Resources: Soviet Republic bude v plné verzi na Steamu, GOG a Epic Games Store dostupné od 20. 6. 2024. Ve stejný den vyjde placený dodatečný balíček Biomes.