Studio Wargaming stojící za úspešným titulem World of Tanks na Gamescomu poprvé odhalí svoji připravovanou free to play hru Caliber. Má se jednat o moderní střílečku s rolemi. Role budou konkrétně 4: Útok, podpora, medik a odstřelovač. Rozhodně se nejedná o něco nového, vypadá to spíše, že se Wargaming snaží převést stávající koncept do free to play modelu. Přiznává to ostatně i produktový ředitel Wargamingu. 

"Jsme nadšeni, že letos poprvé představíme Caliber v Evropě, zejména proto, že bude k vidění na největší herním veletrhu Gamescom. A ano, při navrhování hry jsme se ujistili, že vyhovuje filozofii Wargamingu: mít možnost zdarma vyhrát a být k hráčům férový.“

Hrát budete moci v týmech po čtyřech, buď proti botům nebo online hráčům. Ve hře se zároveň nachází různé speciální jednotky jako je například SEAL, Kommando Spezialkräfte nebo polský GROM. Tyto jednotky se však budou nejspíše lišit pouze kosmeticky. Pokud nemáte štěstí být na Gamescomu, můžete se ode dnes přihlásit do uzavřené bety ZDE.