Čtyři měsíce po vydání je dostupná demoverze Rise of the Ronin. Akční samurajské RPG od studia Team Ninja, které stojí za sériemi Nioh a Nnja Gaiden, si může zahrát každý majitel konzole PlayStation 5 a vypravit se na výpravu do válkou sužovaného Japonska v 19. století.

Demo nabízí první kapitolu v Jokohamě s průzkumem světa, různými aktivitami a soubojem s bossem Gonzem. Mezičase můžete přepad nepřátelské tábory, stejně tak lovit uprchlíky.

„Japonsko, 1863. Po třech stoletích Tokugawského šógunátu dorazily k hranicím černé lodě ze západu a celá země upadá do zmatku. Uprostřed chaosu války, nemocí a politických nepokojů se bezejmenný válečník stává strůjcem vlastního osudu a drží při tom v rukou také osud celého Japonska,“ dočteme se v popisku hry.

I když Rise of the Ronin si nevysloužil velkou chválu (naše recenze), tak po finanční stránce může být společnost Koei Tecmo spokojena. Jde o její nejrychleji prodávanou hru. Čísla však zveřejněna nebyla. Tady se čeká na Sony, která se postarala o vydání na PS5.

Současně s demoverzi dorazilo video vyzdvihující statistiky. Za čtyři měsíce hráči provedli 1,9 miliardy protiútoků, 62 % hráčů se postavilo na stranu šógunátu, 65 % hráčů ušetřilo Gonzu, 30 % hráčů si užilo romantiku a 16 % hráčů našlo více než 100 koček.