V roce 2013 vyšla akční roguelike plošinovka Rogue Legacy a díky svému zajímavému nápadu s převtělením po smrti do dědice předchozího hrdiny se dočkala velkého úspěchu. Každá nová generace měla jinou kombinaci tříd, schopností a vlastností, které mohly výrazně ovlivnit další dobrodružství. Zkrátka to bylo něco zcela svěžího. Vývojáři se od té doby ale vůbec neflákali a nyní 7 let po vydání prvního dílu spustí 23. 7. v předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store díl druhý, který toho přináší ještě mnohem více.

V prvním díle se díky systému dědičnosti mohli hrdinové neustále vyvíjet a měnit, což hráčům postupem času otevíralo nové možnosti, jak postupovat hrou dál. Například hrdinové s periferní arteriální nemocí mohli projít různými pastmi, aniž by je spustili, zatímco hrdinové se závratí mohli objevit světy vzhůru nohama. Tohoto systému by se měl držet i druhý díl, rozšíří ho však mnoha dalšími způsoby.

První ze změn se bude týkat vizuálu, konkrétně nás čekají 3D postavy a ručně kreslené pozadí pro poněkud bohatší pohled na estetiku původního pixelartu. Dále nás v druhém díle čekají zcela nové schopnosti a jedinečné zbraně pro třídy hrdinů, vylepšené biomy, modifikace lepšího zisku zlata pro povzbuzení hráčů k využívání dědiců s více oslabujícími vlastnostmi a zlepšenou přístupností. Hardcore i novým hráčům tak bude poskytnuta dostatečná výzva. Důležitější je, že druhý díl přijde také s heirlooms předměty, které darují hráčům permanentní schopnosti zásadně měnící způsob hraní. Vývojářům se tedy povedlo vytvořit, jak sami říkají, „pravou Metroidvanii“.

Pokud jde o podrobnější informace o samotném vývoji, tak je Rogue Legacy 2 vyvíjeno dva roky a očekává se, že se verze 1.0 dočkáme někdy v příštím roce. Jednotlivé hlavní aktualizace hry zahrnující nové biomy, bossy, nepřátele a NPC postavy budou zveřejňovány přibližně každé dva měsíce. Samozřejmě mezi nimi budou také vycházet i menší updaty.

Cena hry v předběžném přístupu je zatím stanovena na necelých 20 dolarů/euro, přepokládá se však, že později vzroste asi na nějakých 30 dolarů/euro.