Ideální načasování. Battlefieldu 2042 se nedaří, hráči odcházejí a studio DICE odkládá nejen spuštění první sezóny (na začátek léta), ale také vydání důležitého patche. Polský tým The Farm 51 má tak ideální šanci zaujmout nespokojené hráče se svou plánovanou multiplayerovou first-person střílečkou World War 3.

Pokud vám název přijde povědomý, tak hra byla oznámena již na začátku roku 2016. O titulu pro 64 hráčů se mluvilo kladně, ale předběžný přístup ukázal na zanedbání mnoha věcí, což vyústilo v restart. V červenci minulého roku jsme se dozvěděli, že se World War 3 vrátí a konečně je tady.

Tento víkend proběhne „veřejná beta“. Jde o zátěžový test serverů. Z toho důvodu se mohou vyskytnout problémy s připojením do hry. Beta končí v pondělí 7. 2. ve 13:00 našeho času. Pokud se chcete zúčastnit, můžete požádat o přístup na platformě My Games nebo na Steamu. Stahovat budete 59,6 GB dat. Pravá veřejná beta je v plánu na březen.

Testěři budou mít přístup k veškerému obsahu z uzavřené bety. Zahrnuje režimy Tactical Ops a Team Deathmatch a čtyři mapy zasazené do Berlína, Varšavy, Moskvy a Polarnaje. Účastníci budou odměněni speciální helmou, kterou budou moci používat během hraní.

World War 3 je vojenská střílečka z pohledu první osoby, která se podobá Battlefieldu 4. Vývojáři od první verze vylepšili mapy, u nichž zachovávají skutečnou geografii jednotlivých měst. Také vnadí na nové pocity ze zbraní. S nimi jdou ruku v ruce nové animace a realističtější zpracování, včetně zvuků. Vývojáři rok pracovali na větším realismu a přepracování uživatelského rozhraní. Slibují také nové systémy pohybu, které mimo jiné umožní dvojitý sprint, a vozidel, včetně jejich vizuálního zničení.

Jako další jsou zmíněny změny v herních mechanismech a přidání nového vybavení (mj. nové typy granátů). Tady je vhodné vypíchnout nový systém batohu. Ten umožní upravovat vybavení za běhu, například přidávat nebo odebírat různé druhy zaměřovačů.

Když vás World War 3 zaujme, můžete si koupit Closed Beta Pack za 12,99 eur, abyste mohli hrát neomezeně i po konci zátěžového testu. Postup se vám přenese.