Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že české studio CBE Software vydalo první vývojářský deníček ke svému novému titulu Someday You'll Return, který se odehrává v temných moravských lesích, kde hledáte svou ztracenou dceru. Onen les však není tak obyčejný, jak se může na první podhled zdát.

Nyní se CBE Software rozhodlo ve svých vývojářských deníčcích pokračovat a zveřejnilo hned dvě zajímavá videa, která nám o hře něco málo připomínají, a především nám prozrazují spoustu dalších podrobností. Tvůrci nám řekli, že Someday You'll Return bude obecně zkoumat vztahy mezi otcem a dcerou, zabývat se různými rodinnými pojmy a tím, co je zlé a co naopak dobré. Také se snaží dostat hráče do pozice, kdy začnou nad celým děním dost přemýšlet.

Zároveň nás ujistili, že hra nebude dalším nudným walking simulátorem. Prý si pro nás připravili hromadu různých aktivit, které nás během průchodu hrou zabaví, včetně řemeslné výroby, bylinkářství, překonávání překážek i řešení hádanek. Kromě toho nám tvůrci dali jasně najevo, že v Someday You'll Return nebudou žádné souboje a místo toho se zaměřuje na vyprávění a exploraci.

Dále potom zmiňují velmi silné zasazení do naší země, inspiraci lidovými písněmi a samozřejmě podivné postavy, které se v lese pohybují. Nejdříve asi nebudete chápat, proč jsou v lese s vámi, ale později vám to dojde a odhalíte jejich skutečnou motivaci. Vývojáři se proto nechali inspirovat například i Silent Hill 2 nebo Twin Peaks. A pokud jde o nadpřirozené elementy hry, dle slov autorů nemáme očekávat žádné mimozemšťany ani zombíky, nýbrž stvoření, z nichž každé má svůj vlastní význam. Více naleznete už v samotných videích.

Someday You'll Return vyjde 14. 4. 2020 na PC s českými titulky. Konzolové PlayStation 4 a Xbox One verze budou připraveny až koncem roku.