Další odklad. Tentokrát nepotěšíme hráče čekající na Stronghold: Warlords. Vydání strategie zasazené na Dálný východ bylo odloženo. Původně jste si hru měli zahrát 29. 9. letošního roku, vývojáři ale potřebují více času. Nově je hra v plánu na 26. 1. 2021.

Důvodem odkladu je dopad koronaviru na Firefly Studios i jednotlivé členy týmu. Vývojáři věřili, že budou schopni hru vydat na konci příštího měsíce, ale svůj záměr museli přehodnotit.

Doprovodná tisková zpráva cituje kreativního ředitele Simona Bradburyho. Ten potvrdil, že práce na hře jsou téměř dokončeny. Tým nyní testuje a vyvažuje obsah. Čas navíc jim umožní vylepšit hru a přinést hráčům kvalitní titul. Stronghold: Warlords bude do ledna leštěn.

Vůbec poprvé vám Stronghold umožní najímat, cvičit a velet všem lordům napříč bitevním polem v podobě herních vojevůdců Warlords. Každý z vojevůdců pod vašim velením pomocí unikátních perků podporuje vaše strategické dovednosti a vylepšitelné schopnosti. „Nechte je pracovat v oblasti průmyslu, udržování hranic, výrobě zbraní nebo spojte své síly a provádějte drtivé útoky. Každá kampaň, mise, šarvátka či bitva pro více hráčů nabídne novou skupinu vojevůdců a nové strategické mechaniky k objevení,“ uvádí tisková zpráva.

Přečtěte si také: Kingdom Come: Deliverance loni vygenerovalo přes 460 milionů korun

Stronghold: Warlords se budou prodávat v limitované edici. Ta obsahuje hru na DVD v krabičce, unikátní artbook v pevné vazbě, originální herní soundtrack na CD a dokument o tvorbě hry v digitální verzi. V případě, že si hru předobjednáte u vybraných obchodů, získáte navíc jako bonus digitální kód na hru Stronghold HD.