V polském týmu 11 bit studios mají pochmurnou náladu. Vydání Frostpunku 2 provázely pozitivní recenze od novinářů a prodeje, které zajistily, že se hra zaplatila. Avšak někteří hráči nešetří kritikou, což se odrazilo na hodnotě společnosti.

Mrazivé strategie se za čtyři dny prodalo 350 tisíc kusů ve verzi pro PC. Když se k tomu započítaly peníze od Microsoftu díky uvedení hry v Game Passu a výdělky z prodeje Deluxe Edition a DLC, tak tržby převýšily náklady investované do vývoje a reklamy.

Po této stránce jsou teda v 11 bit studios spokojeni. Spokojeni jsou také s recenzemi novinářů. Těm se Frostupunk 2 líbí. Hra má průměrné hodnocení 86 % (naše recenze brzy). Horší je to z pohledu hráčů. Na Metacritic svítí 7,8/10 a na Steamu spíše kladné hodnocení, tedy 71 % z 5900 uživatelů ohodnotilo hru kladně.

Jak se ukazuje, hru hůře hodnotí zejména skalní fanoušci prvního dílu, kteří od pokračování očekávali více. Také se jim nelíbí rozdíly v hratelnosti, kdy se staráte o celé město ve větším měřítku na úkor menší skupiny přeživších. To se odrazilo na burze. V pátek se hodnota 11 bit studios propadla o 34 %. Za poslední tři dny je to dohromady minus 43,33 %.

Vývojáři slibují, že budou pokračovat v podpoře Frostpunku 2. Ta zahrne aktualizace a vylepšení.

Frostpunk 2 na Xbox Series X/S (také bude v Game Passu) a PlayStation 5 vyjde v roce 2025.