Která sexy čarodějka vás přinutí se červenat pokaždé, když uslyšíte její jméno? Kdo dokáže hravě porazit mocné andělské síly za pomoci dua nabitých podpatkových pistolí, zatímco si mění šaty s pomocí magie? Pokud jste řekli Bayonetta, pravděpodobně už jste s touhle ženskou a mnohem šílenější verzí Danteho (série Devil May Cry) měli tu čest.

Bayonettu stvořilo studio PlatinumGames a dodnes se jedná o jednu z nejšílenějších, zároveň ale i nejakčnějších hack'n'slash mlátiček, které můžete v současné době najít. Ačkoliv si hra vysloužila i negativní kritiku, sklidila především pozitivní hodnocení, která vyzdvihovala její soubojový systém a ulítlou prezentaci.

Hra se tedy později nepřekvapivě dočkala i druhého dílu, který si oproti jedničce značně polepšil a za svá vylepšení a přínosné inovace si vysloužil jen chválu.

A protože s jídlem roste chuť, nedočkavě nyní čekáme na Bayonettu 3, která byla oznámena už v roce 2017 na TGA a od té doby jsme z ní nic neviděli.

Vody nejistoty teď rozvířil herní designér Hideaki Kamiya, který fanoušky pomocí Twitteru ujistil o tom, že vývoj jde podle plánu.

Třetí Bayonetty se tedy nakonec dočkáme, jen to bohužel bude trvat déle, než bychom chtěli. Na druhou stranu si ale vývojáři dávají opravdu záležet a oproti předchozím dvěma dílům volí úplně jinou vývojovou strategii, která by nám ovšem ve výsledku měla přinést mnohem kvalitnější a ambicióznější zážitek.

Nezbývá, než trpělivě čekat na to, až PlatinumGames samotný vývoj dokončí a budou připraveni nám ze hry ukázat více.  Do té doby však můžete utopit čas v Bayonettiných předchozích příbězích.