Real-time strategie Age of Empires 3: Definitive Edition obdržela další placený dodatečný balíček. Za 9,99 eur (cca 250 Kč) si můžete koupit Knights of the Mediterranean DLC, které do hry přidává dvě nové civilizace a nový herní režim.

Nově můžete hrát za Itálii a Maltu. V roli Italů můžete například postavit postavit baziliku, zatímco Malta má pevná děla pro boj na dálku. Přidává se také devět nových vedlejších civilizací, jejichž tématem jsou královské rody, jako jsou Habsburkové a Hannoverové, přičemž každá z nich poskytuje jedinečné schopnosti a má více jednotek a technologií než ostatní vedlejší civilizace.

Zajímavou novinkou je „casual-friendly“ režim Tycoon, jenž je určen pro příležitostné hráče. Klade důraz na ekonomický úspěch vaší říše před vítězstvím v boji. Při hraní v tomto nastavení nemusíte posilovat armádu a bránit se obléhání.

DLC obsahuje ještě 8 nových historických map, náhodně generované mapy zaměřené na nejpamátnější konflikty na evropském kontinentu. Čekají vás Italské války (renesanční války), Osmdesátiletá válka (Nizozemská válka za nezávislost), Potopa (Švédská invaze do Polska), Velká turecká válka, Severní válka, Napoleonské války, Rusko-turecká válka a Třicetiletá válka, která je multiplayerovou mapou výhradně pro Diplomacy mód.