Fanoušci strategií se určitě na včerejší den nemohli dočkat, jelikož konečně vyšla nadějně vyhlížející real-time strategie Iron Harvest. Vývojáři ze studia King Art Games od ní mají opravdu velké očekávání a na oslavu samotného vydání se s námi podělili o nový trailer, ve kterém se můžete v krátkosti podívat, co nás všechno ve hře čeká. A vzhledem k tomu, že i nás hra před vydáním zaujala, tak jsme si pro vás připravili krátkou rekapitulaci

V Iron Harvest se vám pod ruce dostanou obrovské dieselpunkové mechy, s nimiž projdete třemi poutavými příběhovými kampaněmi nabízející více než 20 misí. Hrát můžete nejen sami, ale také v kooperaci a potyčkách (skirmish). Kampaní vás bude provázet devět charismatických hrdinů a jejich mechovští společníci napříč Evropou. Celkem na vás čekají tři odlišné frakce - Polanská republika, Rusvětský svaz a Saské císařství - s více než 40 jednotkami.

„Tradice se střetává s vědeckým a technologickým pokrokem, zatímco Evropa se stále zotavuje z brutálních bitev světové války. Města se pomalu obnovují a na venkově začala éra železné sklizně. Farmáři objevují pozůstatky majestátních kráčejících strojů, se kterými se bojovalo na bojištích během světové války. Uprostřed tohoto chaosu se objevuje nová hrozba, která ohrozí existenci samotné Evropy. Tajné síly se všemožnými prostředky snaží destabilizovat celé země a hodlají opět zapálit svět a konečně se chopit kontroly,“ takto příběh popisuje oficiální tisková zpráva. Ten by se měl hlavně zaměřit na jednotlivé hrdiny a jejich osudy za této pro někoho nesmyslné války. 

Přečtěte si také: Souhrn toho nejlepšího a nejzajímavějšího nejen z Gamescomu

Tím nejlepším na tom všem je, že hra vychází společně s českými titulky, takže i ti z vás, kteří neovládají angličtinu, si napínavý příběh užijí naplno. Navíc se jedná o strategickou hru, lokalizace je tak snad mnohem důležitější než u jiných druhů her. 

No a jelikož je hra již druhým dnem dostupná, máme k dispozici první recenze a můžeme se podívat, jak si Iron Harvest ve světě vede. Ačkoliv od kritiků nezískává absolutní hodnocení, na Metacritic se stále drží v zelených číslech s hodnotou 76, což vůbec není špatné. Kritici si převážně stěžují na audiovizuální stránku. Grafika, především v cut-scénách, vypadá poněkud zastarale a dabing je dost často úplně mimo. Na druhou stranu je vychvalovaná samotná hratelnost, roboti a svět, ve kterém se příběh odehrává

Spolu s vydáním také vývojáři představili své plány do budoucna. Během druhého týdne se dočkáme nové 3v3 mapy a kooperace pro kampaně. Třetí týden nabídne novou 2v2 mapu a glosář. Během čtvrtého týdne dojde ke spuštění hodnocených zápasů a možnosti automatických dovedností (auto cast abilities). To pak bude zakončeno pátým týdnem, v rámci něhož se dočkáme další mapy, tentokrát pro 1v1.

Iron Harvest je již nyní k dispozici na PC. Později bychom se měli dočkat i verze pro PlayStation 4 a Xbox One