Samozvaný detektiv Benedict Fox se svým démonickým společníkem začal vyšetřovat tajemný případ. Hororová detektivka a lovecraftovská metroidvanie The Last Case of Benedict Fox vyšla na Xbox Series X/S a PC. Je dostupná také v Game Passu.

„Ponořte se do zvráceného světa tajných organizací, zakázaných rituálů a chladnokrevných vražd. Vstupte do oblasti vědomí obětí, zkoumejte jejich vzpomínky a hledejte stopy. Zamyslete se nad posledním případem samozvaného detektiva Benedikta Foxe a jeho démonického společníka,“ láká tisková zpráva.

V evokativní a ručně vytvořené metroidvanie vás čeká boj s démony, zkoumání podvědomí a řešení komplikovaných hádanek. Přitom využijete svého pouta s démonem k prozkoumání mysli nedávno zesnulých. Takto máte poslední šanci získat „svědectví“. Nejprve ale musíte projít surrealistickými světy, kde vzpomínky, emoce a traumata nabývají fyzické podoby.

„Odkryjte tajemství starého sídla, kde zemřeli dva lidé a jejich dítě zmizelo. Nechejte se vtáhnout do temné intimní intriky, která vás postaví čelem k rodinným démonům – obrazně i doslova!“ pokračují autoři.

„Používejte své zbraně, démonické síly a okolí v kreativních kombinacích a překonávejte démony, monstra a stoupence tajných organizací – ale pamatujte si, že soustředění a taktický přístup jsou vašimi největšími přednostmi.“