Žánr battle royale je sice poslední dobou značně rozšířený, ale to nezastavilo Ubisoft v tom, aby se pokusil uzmout svůj kousek koláče. Futuristicky laděný a do virtuálního světa zasazený Hyper Scape má ovšem co do sebe a je dostatečně odlišný na to, aby stál alespoň za zkoušku. A teď určitě není lepší chvíle, kdy tak učinit.

V průběhu včerejšího dne totiž hra konečně vyšla na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Zároveň začala první sezóna. Hyper Scape v aktuální chvíli podporuje cross-progression, což znamená, že pokud chcete přesedlat na konzole (nebo z konzolí později na PC), nemusíte se bát, že přijdete o odemknuté předměty z Battle Passu.

Ten je samozřejmě v rámci první sezóny zcela nový a nabízí dalších 100 tierů nového obsahu, včetně několika předmětů zdarma. Co se týče dalších novinek, tak se můžeme někdy v budoucnosti těšit i na volitelný cross-play mezi konzolemi a PC.

Do hry samozřejmě přibyly i nějaké nové věci. Zejména jde o reportovací systém k nahlášení hráčů nebo nové fíčury v Crowncastu. Hyper Scape totiž podporuje integraci s Twitchem a diváci mohou pravidelně vybrat jeden z nyní už devíti eventů, který na krátkou dobu ovlivní všechny hráče v zápase. Novým eventem je konkrétně Lethal Melee, díky němuž můžete kohokoliv zabít na jednu ránu zblízka. Nebo oni vás.

Přečtěte si také: World of Warcraft má speciální battle royale s piráty

Zajímavostí je také funkce Kudos. Díky ní můžete přes bity na Twitchi podpořit svého streamera, kterému se pak ve hře objeví například palec nahoru. Zároveň vám to přidá body do Battle Passu a zaplní se kousek komunitního skóre. Jakmile je v komunitním skóre dostatek bodů, dostanou všichni diváci body do Battle Passu.

Většinu hráčů ale nejspíš bude zajímat hlavně to, že se do hry dostala i nová zbraň a nový hack. Dragonfly představuje přesnou a tlumenou poloautomatickou pušku, zatímco hack Magnet vám zase dovolí přitáhnout a uvěznit nepřátelské hráče.

Poslední hlavní novinkou při příležitosti vydání hry na všechny hlavní platformy jsou Memory Shards. Jde o sběratelské předměty, které odhalí něco málo z příběhu hry. Oficiální web přitom láká i na něco víc spojeného s příběhem. Ale kdo ví, o co jde nebo kdy se toho dočkáme.

Patch 1.0 je už venku, a tak nikomu nebrání si Hyper Scape konečně zahrát. Recenzi pro vás připravujeme, hra je nicméně zcela zdarma.