Jen málokterá věc měla v poslední době tolik úniků a byla tak veřejným tajemstvím, jako právě Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition.

Speciální remasterovaná a výroční edice hry byla avizována už téměř před rokem. Vše ovšem nabralo plných obrátek včera, kdy byla hra stažena z prodeje a společnost Limited Run Games měla svůj speciální schowcase, na který byli hráči skrze oficiální twitterový účet hry lákáni.

Teď už je to konečně vše černé na bílém; remasterovaná edice kultovní adventury Beyond Good & Evil existuje. A vyjde už příští týden. Konkrétně v úterý, 25. 6.

Samotná edice se přitom pyšní remasterovanou grafikou ve 4K rozlišení s podporou 60 snímků za vteřinu. K vylepšení mělo dojít i u ovládání a zvuků se znovunahranou hudbou. Přidány byly autosavy, možnost přeskočit cut-scény, nechybí plná podpora ovladačů a klávesnice s myší či dokonce cross-save napříč všemi platformami.

Edice také láká na možnost se více dozvědět o dětství hlavní hrdinky Jade a jejího napojení na pokračování, u něhož se aktuálně považuje, že je ve vývojovém pekle.Zjistěte více o Jadeině dětství a jejím spojení s hrou Beyond Good & Evil 2 díky hledání pokladu v Hillys! Sbírejte exkluzivní kosmetické odměny, jak budete postupovat hrou a prozkoumávat planetu,“ dozvíme se z popisku na oficiálních stránkách, který slibuje zcela novou příběhovou misi.

Není to však vše, protože Ubisoft jako součástí edice láká ještě na pár dalších novinek. V první řadě jsou to zákulisní věci jako artworky, videa, anekdoty nebo další tajemství. Pro speedrunnery nechybí zcela nový režim bez savů a s měřičem času a pro lovce achievementů je tu přes 20 z nich.

Jak už tedy padlo, edice hry vyjde už 25. 6., tedy v úterý, a to pro PC, PlayStation 4 a 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Díky společnosti Limited Run Games také vznikne sběratelská edice, která bude k předprodeji 12. 7.