Dnes na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generací konzolí PlayStation a Xbox vyšla hra Road 96: Mile 0 od francouzského studia DigixArt. Jde o prequel procedurální narativní adventury Road 96, která vyšla už v létě 2021 a má od hráčů velmi kladné recenze.

Road 96: Mile 0 se odehrává před událostmi v původní hře a ukazuje, kde to všechno začalo. Příběh se soustředí na Zoe a Kaita, dva teenagery z různých prostředí a s odlišnými názory.

Postupně budete objevovat luxusní obytný komplex White Sands, kde žije smetánka Petrie, a kde pracují Kaitovi rodiče. Zoe je jednou z postav hry Road 96. Pochází z bohaté části města a její otec pracuje pro vládu. Kaito je hlavní hrdina hry Lost in Harmony, který žije v méně privilegované oblasti. Ti dva jsou dobří přátelé, ale to se může brzy změnit.

„Cesta, kterou absolvují ve hře Road 96: Mile 0, prověří jejich přátelství a vše, v co věří. Říká se, že za peníze si štěstí ani přátelství nekoupíš. Tito teenageři jsou idealisté, kteří brzy zjistí, kam patří. Zůstanou přátelé i nadále?“ ptají se tvůrci.