Nazdar lidi! Jsem tady zase! Než vám pustím nějakou muziku, chci varovat všechny nováčky tady ve Vietnamu. Arma 3 se nově dočkala dalšího z řady Creator DLC, tedy přídavků, jež mají na svědomí talentovaní tvůrci z řad modderů i externích profesionálních tvůrců. Jedná se o nedávno odhalený projekt S.O.G. Prairie Fire, jenž slibuje značnou historickou přesnost a v mnoha ohledech doposud nejrealističtější herní zpracování vietnamského konfliktu. A to nejen proto, že tvůrci ze skupiny Savage Game Design při vývoji DLC spolupracovali s vietnamskými poradci a veterány.

Přečtěte si také: Další Creator DLC pro Armu 3 nás zavede do Vietnamu

Arma 3 Creator DLC: S.O.G. Prairie Fire konkrétně slibuje následující obsah:

  • Nová mapa Cam Lao Nam o rozloze 300 kilometrů čtverečních
  • 4 historické frakce
  • 50 + realisticky modelovaných zbraní a kusů vybavení
  • 50 + historicky přesných vozidel a zbraňových systémů
  • Multiplayerová co-op kampaň pro až 14 hráčů
  • 9 samostatných MP misí
  • 5 samostatných misí pro jednoho hráče
  • Nové zvuky, efekty, herní soundtrack a speciální dobová rádiová stanice
  • Na míru vytvořené herní moduly, historické předměty a budovy

Zajímavé je, že přídavek z Vietnamu nakonec předběhnul další již oznámené Creator DLC, a to CSLA Iron Curtain, přestože rozšíření zaměřené na Československou lidovou armádu bylo oznámeno o poznání dříve. O datu vydání DLC od ČSLA týmu jsme se bohužel od vydání posledních screenshotů nic nového nedozvěděli, pokud máte nicméně o S.O.G. Prairie Fire zájem, snad vás potěší, že celý následující týden bude přídavek na Steamu k dispozici s 15% slevou, tedy za cenu 19,57 euro. Vydání navíc doprovodil trailer s českými titulky, který ukazuje část obsahu DLC (v samotném DLC česká lokalizace chybí). Také obsahuje výpovědi veteránů, kteří se konfliktu ve Vietnamu zúčastnili.

 A teď už k té muzice, kterou jsme naťukli v úvodu citátem z nesmrtelného Vietcongu. My ji tu totiž opravdu máme, jelikož včera vyšel na Steamu oficiální soundtrack přídavku S.O.G. Prairie Fire ve formátu MP3 a FLAC. Čítá 30 skladeb, které jsou rozdělené na dvě sekce, z nichž jedna nabízí převážně tradiční rockovou hudbu ve stylu 60. let a druhá spíše atmosferický soundtrack, ideální na doplnění libovolné mise nebo cut-scény zasazené do nehostinného Vietnamu.

Podstatu hudebního doprovodu můžete posoudit třeba v traileru výše. Na Steamu vás přitom vyjde na 4,99 eur a 10 % z výdělku věnuje tým Savage Game Design na podporu veteránů z amerických speciálních jednotek. Za nás říkáme, že se soundtrack DLC opravdu povedl a za těch 5 eur rozhodně stojí, nejen díky skvělé ústřední skladbě přídavku.