Program tzv. Creator DLC pro Armu 3, tedy přídavků, které mají na svědomí externí tvůrci z řad modderů či profesionálních vývojářů, se znovu rozrůstá. Už jsme se dočkali rozšíření Global Mobilization – Cold War Germany, které je zasazené do rozděleného Německa v éře studené války, přičemž toto DLC bylo zrovna nedávno rozšířeno o nový bezplatný obsah. Nadále je vývoji očekávaný a nám velmi blízký projekt CSLA Iron Curtain, zaměřený na Československou lidovou armádu, a nyní došlo na oznámení DLC s názvem S.O.G. Prairie Fire. Díky němu v Armě 3 zavítáme do docela jiné země - do Vietnamu.

Projekt S.O.G. Prairie Fire má na svědomí skupina Savage Game Design, která při vývoji DLC spolupracovala s vietnamskými poradci i s veterány z americké armády, kteří se konfliktu ve Vietnamu zúčastnili. Společnost Bohemia Interactive, která přirozeně přídavek vydává, pak v tiskové zprávě uvádí, že nejen díky této spolupráci by se v mnoha ohledech mělo jednat o doposud nejrealističtější herní zpracování vietnamského konfliktu.

Přečtěte si také: Za týden vychází český survival RPG Hobo: Tough Life, hrát budete za bezdomovce

Na poli Army 3 samozřejmě není tématika války ve Vietnamu žádnou novinkou. Stačí se podívat na velmi populární a rozsáhlý mod Unsung. Creator DLC S.O.G. Prairie Fire, které bude dostupné ve druhém čtvrtletí letošního roku za cenu 29,99 eur, mu pak hodlá konkurovat slušným množstvím obsahu, který zahrnuje následující:

Mapa Cam Lao Nam – Terén o rozloze 300 kilometrů čtverečních věrně zobrazuje většinu vietnamského bojiště včetně Ho Chi Minhovy stezky, která spojovala sever Vietnamu s Laosem a Kambodžou.

4 historické frakce – Hráči se mohou vžít do role příslušníků frakcí United States Army, Army of the Republic of Vietnam (ARVN), People’s Army of Vietnam (PAVN) a Vietcong. Všechny strany jsou vybaveny historicky odpovídajícím vybavením.

50+ nových zbraní – Detailně vymodelované pistole, revolvery, pušky, brokovnice a granátomety spolu s bohatými doplňky. Nechybí ani granáty, pasti a další speciální vybavení.

50+ vozidel a statických zbraňových systémů – Při bojích v džungli, v horském terénu, ve městech, na řekách a ostrovech hráči využijí helikoptéry, lehké tanky, ozbrojené čluny, nákladní a osobní vozy, jedno proudové letadlo, stacionární zbraňové systémy nebo i jízdní kola.

 Multiplayerová co-op kampaň – Hráči budou se svou MACV-SOG speciální jednotkou operovat hluboko za nepřátelskou linií v rámci kampaně s kompletním dabingem postav v šesti misích až pro 14 hráčů.

9 samostatných multiplayerových misí – Nové mise si budou hráči moci užít v Arma 3 modech End Game, Warlords, Zeus a Escape. Bonusová mise „Ash and Trash“ umožní hráčům nerušené kochání se lákadly mapy Cam Lao Nam v roli pilota vrtulníku.

5 samostatných singleplayerových misí – Ukázkové mise seznámí hráče s veškerým novým vybavením a zbraněmi války ve Vietnamu. Nechybí ani mise za MACV a PAVN coby úvod do specifik bojů v džungli a singleplayerová varianta výše zmíněného bonusového scénáře Ash and Trash.

Zvuky a efekty – Výrazná pozornost byla věnována také věrnému zachycení zvuků boje ve specifickém prostředí vietnamské džungle. Nechybí zvuky zvířat, praskání vegetace, zvuky zbraní, výbuchů nebo výkřiky raněných vojáků. DLC přichází také s tematickým hudebním soundtrackem a dobovou rádiovou stanicí.

Další obsah – DLC obsahuje množství speciálně vytvořených modulů a objektů, které upravují systém logistiky, dělostřelectvo a vzdušnou podporu. Dále přibudou nové předměty jako dobové jídlo a pití, medicínské prostředky či 150 nových budov a opevnění.

Přečtěte si také: Arma 3 Creator DLC: CSLA Iron Curtain na nových screenshotech

Podobně jako v případě CSLA Iron Curtain proběhne v následujících týdnech betatest v omezené míře, do něhož budou pozváni vybraní členové komunity Army 3, aby pomohli přídavek vyladit. V případě DLC od ČSLA Studia však toto testování vedlo i k odkladu přídavku na neurčito, takže doufejme, že S.O.G. Prairie Fire nepotká podobný osud. S Global Mobilization – Cold War Germany zase nově oznámené rozšíření sdílí absenci české lokalizace.

Zároveň se dá počítat s tím, že se na Steam Workshopu objeví balíček dat pro kompatibilitu pro ty, kteří DLC nebudou vlastnit. To proto, aby mohli hrát na stejných multiplayerových serverech jako vlastníci rozšíření. Obsah typu multiplayerové kampaně, nového terénu a misí bude ale samozřejmě k dispozici jen těm, kteří si S.O.G. Prairie Fire koupí.