Slovenské Grand Theft Auto jménem Vivat Slovakia se jako první slovenská hra s otevřeným světem klube na svět. Nezávislý tým Vivat dnes oznámil, že se připravuje spustit titul v předběžném přístupu na Steamu, aby hráči měli možnost si nejen zahrát a na vlastní kůži zhodnotit hru, ale také přímo ovlivnit finální podobu. Datum a důležité informace doprovází teaser trailer. Ke zhlédnutí nahoře.

První část Vivat Slovakia zahrne herní svět Bratislavy s cyklem den/noc. Zabavit se budete moci v první polovině příběhových misí a ve vedlejších městských aktivitách. Po světě bude jezdit více než 50 dobových vozidel inspirovaných svými tehdejšími protějšky (od starých socialistických šrotů až po exkluzivní auta z dovozu, která si mohli dovolit jen bossové) a naladit si můžete radiovou stanici LFO s dobovou hudbou, případně si hru obohatit o vlastní hudbu. Chybět nebude originální slovenský dabing (hlavní postavu namluvil Marián Labuda) a titulky v češtině a angličtině. Dále podpora herních ovladačů a vybrané StartLab odměny.

Plná verze v současné době nemá stanovené datum. Hra bude postupně rozšiřována aktualizacemi a do plné verze se dostane s vydáním druhé části příběhových misí. Také dorazí nové aktivity v otevřeném světě, městská hromadná doprava, psí společník, všechny StartLab odměny a další obsah, který nebyl blíže nespecifikován.

StartLab odměny jsou odměny z crowdfundingu, které budou do hry vkládány postupně. První najdete při průzkumu virtuální Bratislavy už v první fázi předběžného přístupu.

Návrat do divokých 90. let odstartuje 18. dubna/apríla 2024 na Steamu. Abyste o nic nepřišli, tak si můžete hru přidat na seznam přání. Co se podporovatelů týče, tak klíč 18. 4. obdrží všichni podporovatelé od odměny I. level. Podporovatelé VII. level si mohou hru zahrát dříve. Stačí se ozvat vývojářům.

Podporovatelé hry budou mít ve hře své minipříběhy, případně je budete moci potkat při procházkách po Bratislavě, mohou také působit jako řidiči MHD.

Mapa Bratislavy pokryje zhruba 10 km2 živého města, kde bude přes 20 příběhových misí vycházet ze skutečných událostí odehrávajících se v 90. letech v čerstvě založené Slovenské republice po rozdělení československé federace.

„Ulice ovládají mafiánské gangy, které se zaštiťují zákonem a nebojí se ukázat svou moc i za bílého dne. Vydírání, vybuchující auta a další způsoby vyřizování účtů jsou na denním pořádku. Způsoby gangů se staly užitečnými pro některé vládní elity, které je využívají pro svou špinavou práci,“ uvádějí autoři.

Rozdíl mezi tajnými službami a organizovaným zločinem se stírá. Strany, které by měly stát proti sobě, nyní ruku v ruce získávají peníze a moc. Hrát budeme za holohlavého třicátníka, jenž pracuje pro tajnou policii a jako taxikář sbírá informace.

Pro více informací o hře zamiřte na článek/video Marka Čabáka, který si popovídal s jedním z vývojářů.