Virální hit na Steamu jménem Vampire Survivors obdrží před vydáním plné verze spoustu nového obsahu. Jednoduchá, ale zábavná gotická hororová akce s rogue-lite prvky, se na platformě Valve objevila 17. 12. loňského roku a prodává se za 2,39 € (60 Kč). Od hráčů má extrémně kladní recenze (z nedávné doby jich je téměř 15 tisíc, zatímco všech recenzí je více než 65 tisíc).

Hlavní zprávou ale není nový obsah, nýbrž převedení hry na standardní herní engine. Studio se díky velkému úspěchu mohlo rozšířit, a nejen připravovat nový obsah rychleji, nýbrž také pracovat na portu, jenž běží na standardním enginu. Práce na portu mají probíhat hladce a titul vykazuje desetinásobné zvýšení výkonu. Převod by měl být dokončen v létě a počítá se s přenesením uložených pozic ze staré verze do nové verze hry.

Zatím chybí přesný časový rámec. Vampire Survivors má být hotovo ze 70 procent, zatímco na konci roku 2021 to bylo 60 procent. Majitelé hry se mohou těšit na pět nových úrovní, devět postav, 16 zbraní a dva power-upy. Přidány budou také nové achievementy a relikvie spolu se zbrusu novým předmětem zvaným Arcanas. Bohužel chybí informace o tom, k čemu slouží.

Počítá se také s novou hlavní mechanikou, ale ani tady nejsou žádné detaily, protože vývojáři ještě nejsou rozhodnuti, co přesně udělají. V popředí všeho má být ale nějaký druh nekonečného módu. To však bude na úkor příběhového režimu. Lore bude vyprávěno jiným způsobem.

„Množství hratelných postav plánovaných pro verzi 1.0 hry bylo zdvojnásobeno a stejně tak se zdvojnásobil počet etap se zavedením těch bonusových/výzev,“ dodává studio.

Vampire Survivors je po vizuální stránce jednoduchý projekt, v němž máte posekat tisíce monster a přežít až do svítání. Jak z názvu vyplývá, jedná se o survival s minimalistickou hratelností a rogue-lite prvky. Zapomeňte na to, že se v noci někam schováte, tady žádné takové místo není. Musíte zatknout zuby a probojovat se nocí do svítání. Hodně štěstí.