Po prvním obrázku nového modelu PlayStation 5 je tady video, které konzoli ukazuje v plné kráse. Na první pohled je jasné, že to není klasická „slimka“, ale menší rozdíly jsou vidět. Dle všeho je o něco štíhlejší, ale to hlavní se skrývá jinde.

Nejvíce zaujme černý pruh, který rozděluje kryt konzole a kryt mechaniky. Potvrzují se tak dřívější spekulace o možnosti přidat/odebrat Blu-ray mechaniku. Tímto způsobem by Sony mohla prodávat pouze jeden model konzole, což by zrychlilo výrobu a snížilo náklady. Dnes nabízí PS5 s mechanikou a takzvanou digitální edici. Takto by nabídla jeden a každý by se rozhodl, zda chce Blu-ray mechaniku. A pokud by si ji nejprve nekoupil a potom si to rozmyslel, tak nemusí prodávat celou konzoli a koupit si nově, nýbrž stačí dokoupit mechaniku.

Nejspíš to Sony bude řešit tak, že bude prodávat celou část s krytem, pod kterým buď bude, nebo nebude Blu-ray mechanika. Je to vcelku šikovné řešení. Otázkou je, co hráči řeknou na vzhled, respektive zmíněný černý pruh rozdělující kryt konzole a místa, kde je mechanika.

Vypadá to, že je pouze otázkou času, kdy Sony nový model oficiálně oznámí. Tomu nahrává i nedávná sleva na PS5 s mechanikou, která byla i pro české a slovenské hráče. Konzole se prodávala za 10 990 Kč místo 13 390 Kč, respektive 475 eur místo 550 eur.

Dřívější spekulace zmiňovaly vydání nového modelu PS5 v září.

Pokud nebude video dostupné, je možné ho stáhnout zde přesDownVideoBota. Neklikejte na první odkazy, ale až níže na "Download", nad je vidět miniatura z videa.