Poněkud nedávné oznámení, že se populární městská akce Grand Theft Auto V objeví i na konzolích nové generace ve vylepšené verzi, přinesla jednak vlnu vtipů, že se ze hry stává další Skyrim, a jednak teorie, co dalšího - a jestli vůbec něco - plánuje Rockstar, potažmo Take-Two, vydat.

V pondělních zprávách pro investory společnosti Take-Two došlo na dotaz, zda k tomu dojde a jestli skutečně uvidíme další starší hry na nových generacích konzolí.

K té vaší otázce ohledně přenesení starších titulů na next-gen konzole, tato oznámení vždy necháváme jednotlivým vydavatelstvím (tj. například Private Division nebo 2K Games, pozn. redakce), ale jsem si jistý, že se něco v budoucnu objeví,” prozradil generální ředitel společnosti Struss Zelnick.

Neřekl tedy nic konkrétního, takže co za hry se může potenciálně objevit, je zatím pouze teorie. Spousta hráčů ovšem očekává vylepšené verze Red Dead Redemption 2 nebo nedávno vydaných definitivních edic Mafie 2 a Mafie 3 včetně nadcházejícího remaku té původní Mafie.

Je také možné, že se 2K Games uchýlí k znovuvydání úspěšného Borderlands 3, které dokázalo prodat 10,5 milionu kopií, případně Private Division zkusí na nových konzolích vydat RPG The Outer Worlds od Obsidian Entertainment, jež se zase může pyšnit 2,8 miliony prodanými kusy.

Konkrétně poslední jmenovaná společnost, Private Division, také nedávno oznámila, že podepsala dohodu s Moon Studios, League of Geeks a Roll7. Tedy vývojáři Ori and the Will of the Wisps, strategie Armello a OlliOlli. Další nedávné nebo nadcházející hry, které pod Private Division patří, je například Ancestors: The Humankind Odyssey, Disintegration nebo Kerbal Space Program 2. I jedna z těchto zmíněných her by se mohla časem objevit na nových konzolích.

Přečtěte si také: Šéf Take-Two brání vyšší cenu PS5 a Xbox Series X verzí her