Po velkolepé E3 a mírnějším Gamescomu si Microsoft připravil ještě speciální díl svého pořadu Inside Xbox. V rámci události X019, která probíhá od 14. do 19. listopadu/novembra v Londýně, jsme se v živém přenosu dozvěděli novinky o připravovaných titulech. Jak se dalo očekávat, americká společnost připravila řadu světových premiér. A jak se sami přesvědčíte, je toho opravdu hodně. Osobně bych se nebál tento díl Inside Xboxu označit za druhou E3. Připravte si něco dobrého k zakousnutí s pitím a můžeme jít na to!

Star Wars Jedi: Fallen Order

Nový díl Xbox Inside začal ukázkou z akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order, která vychází již tento pátek na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Všichni přítomní v sále byli z filmového traileru nazvaného Become a Jedi nadšeni. Filmeček nám vzkazuje, že Sílu mohou pocítit mladí i staří. Líbí?

Nový projekt od studia Rare jménem Everwild

Následovala světová premiéra nového projektu studia Rare, které vytvořilo pirátské dobrodružství Sea of Thieves. Nová hra se od té předchozí dost liší. Jmenuje se Everwild a zavede nás do magického světa obklopeného přírodou. Vývojáři slibují jedinečný a nezapomenutelný zážitek, stejně jako zcela nový způsob hraní. Hru má na starost nový tým v rámci Rare. Zdá se, že Microsoft kromě koupě nových studií investoval nemalé prostředky i do těch vlastních, aby měl Xbox zdárnou budoucnost.

Z prvního traileru se může zdát, že jde o malý projekt, ale Rare tvrdí, že tvoří velkou novou značku. Současně neopouští vývoj Sea of Thieves, což dokázalo o chvilku později – podrobnosti níže v článku.

Grounded je survival od Obsidianu

Vyšly obě spekulace, svůj nový titul představilo na X019 nejen Rare, ale také studio Obsidian Entertainment, které Microsoft v roce 2018 koupil. Tvůrci Pillars of Eternity, Fallout: New Vegas nebo The Outer Worlds na jaro 2020 pro Xbox One a Windows 10 chystají kooperativní survival Grounded, v němž se zmenšíme na velikost mravence a budeme hledat zásoby, vyrábět předměty a stavět základny v příměstské zahradě. Hrát budete moci samostatně, případně až se třemi dalšími hráči. Za cíl máte přežít v nebezpečném prostředí, které je plné hladového obřího hmyzu, včetně pavouků.

Grounded bude dostupný v Xbox Games Passu pro Xbox One i Micsrosoft Store, stejně tak na Steamu. Plná verze je ale ještě daleko, nejprve bude titul k mání v Xbox Game Preview programu pro Xbox One a PC. Na hře se začalo pracovat loni a jde o první projekt v rámci Microsoftu a Obsidianu.

Nová aktualizace pro Sea of Thieves

Na piráty v Sea of Thieves čeká nové dobrodružství. Už 20. listopadu/novembra 2019 dorazí bezplatná aktualizace Seabound Soul s novou misí Tall Tale, v níž se hráči připojí ke kapitánovi Pendragonovi, aby odhalili tajemství obávané lodi Ashen Dragon. Očekávat máme novou hrozbu, která pohltí pirátský svět. Rare představili rovněž nový typ munice nazvaný firebombs s masivním výbuchem.

Datum vydání 4v4 mlátičky Bleeding Edge

Jak jsme dnes v předstihu informovali, týmová mlátička Bleeding Edge od studia Ninja Theory (autoři Hellblade: Senua's Sacrifice) má stanovené datum vydání. Bude to 24. března/marce 2020 na Xbox One a Microsoft Store, dostupná bude v Xbox Game Passu a rovněž na Steamu. Ve hře vás čekají souboje 4 na 4 s postavami, které jsou mechanicky vylepšené, aby zvládly chaotické drsné souboje. Na 14. února/februára a 13. března/marce jsou naplánované testy bety pro předplatitele Xbox Game Passu a hráče, co si Bleeding Edge předobjednají. Více jsme psali zde.

Herec Ron Perlman ve střílečce West of Dead od autorů The Last Night

Třetí hra představena Microsoftem na X019 je West of Dead od autorů The Last Night. Jde o novou IP, konkrétně o twin-stick střílečku, ve které si hlavního hrdinu zahraje známý herec Ron Perlman, respektive nadabuje. Nebude to pravděpodobně žádný velký hit, ale zájemci si již dnes mohou vyzkoušet veřejnou betu určenou pro Xbox One. PC verze oznámena zatím nebyla. Plnou verzi očekáváme v roce 2020.

Ve West of Dead hrajete za Williama Masona, mrtvého muže, jenž se ocitl v ponurém a drsném světě Purgatory. Za úkol máte zabít protivníky v neznámém procedurálně vytvořeném lovišti. „Divoký západ nikdy nebyl tak temný,“ vzkazují vývojáři.

Kart Rider Drift míří na Xbox One a PC

Pokud máte rádi arkádové motokárové závody, tak budete mít radost z dalšího oznámení. V rámci X019 byla představena hra Kart Rider Drift, což je nová verze oblíbené mobilní hry z Číny. Její nová verze se dostane na Xbox One a PC, a bude zdarma. Čekat na nás mají rychlé arkádové závody s možností si detailně přizpůsobit motokáru i postavu. „Žádné limity, jen drifty!“

Kart Rider Drift bude nejprve dostupný na Xboxu One, a to někdy během roku 2020. Na oficiálních stránkách se můžete zaregistrovat do bety.

Tell Me Why je příběhová adventura o dvojčatech od tvůrců Life is Strange

S Life is Strange francouzské studio DONTNOD Entertainment dokázalo, že umí vytvořit zajímavou příběhovou adventuru. Není tak divu, že jejich novinka Tell Me Why je také příběhovým dobrodružství, avšak s jedním velkým rozdílem. Hrát budeme za prvního videoherního transgenderového hrdinu, který žije v malém městečku na Aljašce. Připravit se máme na záhadný a intimní příběh o životě dvojčat. Tyler a Alyson mají prožít něco mimořádného a my rozhodneme o jejich krocích a o tom, jak to celé skončí.

Jádrem mechaniky hry je speciální pouto, které spojuje Tylera a Alyson. V průběhu příběhu hráči prozkoumají různé vzpomínky dvojčat na klíčové události a vyberou si, které události si budou hrdinové pamatovat. Rozhodování hráčů určí sílu sourozenců.

Tyler i Alyson budou hratelní a oba budou hrdiny příběhu. Florent Guillaume v tiskové zprávě neskrývá radost nad spoluprácí s Microsoftem, který je podporuje. Vývojáři spolupracují i s LQBTQ a GLAAD, aby zajistili autenticky reprezentativní zážitek trans hrdiny.

Tell Me Why vyjde v létě roku 2020 na Xbox One a PC. Všechny epizody (dle všeho tři) dorazí v tomto období. Hra bude dostupná i v Xbox Game Passu a na Steamu.

Yakuza 0, Yakuza Kiwami a Yakuza Kiwami 2 pro Xbox One

Tak tohle je skutečná bomba a velké překvapení. Společnost Sega oznámila, že Yakuza dorazí na Xbox One. Ta Yakuza, která byla roky exkluzivitou pro PlayStation, pak se začaly dostávat na PC. Xbox One hráči se tak mohou už v roce 2020 těšit na Yakuza 0, Yakuza Kiwami a Yakuza Kiwami 2. Všechny tři tituly budou také v Xbox Game Passu. V současné době není známo, zda Sega připraví nějaké vylepšení pro Xbox One X.

Project xCloud příští rok pro Windows 10

Na X019 se dostalo i na streamovací službu od Microsoftu. Project xCloud bude v roce 2020 spuštěn pro Windows 10 a bude podporovat DualShock 4 od PlayStationu a další gamepady s Bluetooth. V současné době běží beta pro mobily a tablety, kterou Microsoft nyní rozšířil o spoustu her, včetně Borderlands: The Handsome Collection, Conan Exiles, Dead Island: Definitive Edition, Devil May Cry 5, F1 2019, Forza Horizon 4, Gears 5, Hitman, Just Cause 4, Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition, Sniper Elite 4, Teeken 7, Vampyr, World of Warships: Legends, World War nebo WRC 7.

Beta je ale dostupná pouze v USA, Velké Británii a Korei. Microsoft ale vzkazuje, že v roce 2020 si Project xCloud budou moci vyzkoušet i hráči z dalších zemí, včetně Kanady, Indie, Japonska a západní Evropy. Krom jiného společnost chystá i integraci s Xbox Game Passem. To už zní dost zajímavě. Budete moci hrát kdykoliv a kdekoliv.

První ukázka z Age of Empires IV a nové studio věnováno této značce

Tak na tohle jsem čekal, jsem si jist, že i spousta z vás. Microsoft zveřejnil první ukázku z Age of Empires IV. Pokračování legendární real-time strategie má na starost studio Relic Entertainment, které vytvořilo Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War a Company of Heroes, což samo o sobě nasvědčuje tomu, že je tato série v dobrých rukou.

Ukázka vypadá velmi dobře - odehrává se ve středověku - a litovat můžeme vlastně jen jedné věci, ve videu chybí datum, kdy se pokračování této real-time strategie vlastně dočkáme. Snad to bude v příštím roce, když právě nyní vychází definitivní edice Age of Empires 2 pro PC - Xbox Game Pass, Microsoft Store a Steam - krom moderního grafického kabátku v rozlišení 4K Ultra HD (a podle novinářů i totožné hratelnosti a zastaralých mechanik) přináší remasterovaný zvuk a novou expanzi The Last Khans - obsahuje tři nové kampaně a čtyři nové civilizace.

Ještě bych poznamenal, že video z Age of Empires VI je z pre-alfa verze.

Na závěr ještě dobrá zpráva, Microsoft oznámil nové studio nazvané World's Edge, které bude mít na starost franšízu Age of Empires. Tým vede Shannon Loftis, bývalý šéf Xbox Game Studios Global Publishing. To znamená, že se v budoucnu dočkáme dalších dílů!

Halo: Reach přichází do Halo: The Master Chief Collection

Od nás už to víte ze samostatného článku z dnešního odpoledne, ale pro sichr: Halo: Reach bude do Halo: The Master Chief Collection přidáno 3. prosince/decembra 2019 a dostupné pro Xbox One a Windows 10. Tenhle díl oblíbené sci-fi střílečky bude dostupný i v Xbox Game Passu. Pokud nemáte XGP, tak mám také dobrou zprávu, multiplayer Halo: Reach bude pro všechny zdarma, ale kampaň a mód Firefight si budete muset koupit.

Halo: The Master Chief Collection bude podporovat cross-progress a v budoucnu 343 Industries myslí i na cross-play.

Pěkný gameplay trailer z Microsoft Flight Simulator

Letecký simulátor Microsoft Flight Simulator, který má být přístupnější i pro nováčky, respektive nezkušené hráče, vypadá velmi dobře. Microsoft hru připomenul novým gameplay trailer a potvrdil, že součástí budou i výrobci letadel jako Airbus, Boeing, CubCrafters, Daher Socata, Diamond, Icon, Robin, Textron a další nespecifikované značky.

Na Microsoft Flight Simulator s denním a nočním cyklem, mapou celého světa a dalšími zajímavostmi se můžete těšit na Windows 10 a Xboxu One v roce 2020. Pro více informací vám doporučuji si přečíst náš nedávný článek, kde se dočtete více detailů o hře.

Xbox Game Pass čeká masivní nadílka her, včetně Zaklínače 3

Microsoft pochopitelně nemohl zapomenout na své předplatné Xbox Game Pass, v němž vidí budoucnost. Stále platí, že všechny first-party hry (ty, co připravuje a vydává Microsoft) budou zařazeny do XGP. Společně s nimi se o slovo přihlásí nové tituly.

Od dnešního dne v Xbox Game Passu naleznete Age of Empires II: Definitive Edition (W10), Age of Wonders: Planetfall (Xbox One, brzy W10), Hearts of Iron IV: Cadet Edition (W10), LEGO: The Ninjago Movie Videogame (Xbox One), RAGE 2 (Xbox One, brzy W10), Remnant: From the Ashes (Xbox One), The Talos Principle (Xbox One a W10) a Tracks: The Train Set Game (Xbox One a W10).

Do konce roku dorazí Darksiders III (Xbox One a W10), Life Is Strange 2: Episodes 4 & 5 (Xbox One), The Red Strings Club (W10), Vambrace: Cold Soul (Xbox One a W10), The Escapists 2 (Xbox One), Halo: Reach (Xbox One a W10), My Friend Pedro (Xbox One a W10) a Zaklínač 3: Divoký hon (Xbox One).

V roce 2020 pak:

  • Carrion (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Cris Tales (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Cyber Shadow (Xbox One a W10)
  • Double Kick Heroes (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Edge of Eternity (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Final Fantasy VII
  • Final Fantasy VIII: Remastered
  • Final Fantasy IX
  • Final Fantasy X: HD Remastered
  • Final Fantasy X-2: HD Remastered
  • Final Fantasy XII: The Zodiac Age
  • Final Fantasy XIII
  • Final Fantasy XIII-2
  • Lightning Returns: Final Fantasy XIII
  • Final Fantasy XV
  • Forager (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Haven (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • It Lurks Below (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Levelhead (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • PHOGS (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • She Dreams Elsewhere (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • SkateBIRD (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Streets of Rage 4 (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Scourge Bringer (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • Supraland (Xbox One) – ID@Xbox
  • Tekken 7 (Xbox One)
  • Touhou Luna Nights (Xbox One a W10) – ID@Xbox
  • The Red Lantern (Xbox One) – ID@Xbox
  • West of Dead (Xbox One a W10)

30. listopadu/novembra 2019 Xbox Game Pass opustí: Abzu (Xbox One a W10), Below (Xbox One), Football Manager 2019 (W10), GRID 2 (Xbox One, [Redacted] (Xbox One) a Strange Brigade (Xbox One).

Sbírka remasterů Kingdom Hearts pro Xbox One

Další příjemným překvapením X019 je příchod celé remasterované kolekce série Kingdom Hearts pro Xbox One. Fanoušci se dočkají v příštím roce. Během přenosu byly potvrzeny hry Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 ReMix aKingdom Hearts 2.8: Final Chapter Prologue. Plus na Xboxu one naleznete demo Kingdom Hearts 3, hru si tak můžete vyzkoušet.

Wasteland 3 s datem vydání

Inxile Entertainment se objevili na X019, aby nás informovali o Wasteland 3. Prozradili datum vydání, to připadlo na 19. května/máje 2020 pro Xbox One a samozřejmě také na PlayStation 4 a PC. Plus jsme se dočkali nového traileru, tak se podívejte na tohle mrazivé RPG, ať víte, co na vás čeká.

Planet Coaster: Console Edition

Máme tu také potvrzení konzolových verzí Planet Coasteru. Svůj zábavní park si budou moci hráči na Xboxu One a PlayStationu 4 postavit v létě nadcházejícího roku. Očekávat můžete zábavu a spoustu možností při stavbě a řízení vlastního zábavního parku, stejně jako na počítačích. Plus by mělo dojít k úpravě uživatelského rozhraní a pochopitelně i k ovládání na míru pro gamepady.

Jurassic World Evolution: Return to Jurassic Park

A aby těch novinek od Frontier Developments nebylo málo, tak pro PC, PS4 a Xbox One verze Jurassic World Evolution byl oznámen dodatečný balíček Return to Jurassic Park, který je vytvořen ve spolupráci se společnostmi Universal Pictures a Amblin Entertainment. Jak název napovídá, vrátíme se do Jurského parku, konkrétně po událostech ze stejnojmenného filmu z roku 1993. Budete si moci postavit stejný park a užít si dinosaury i postavy z tohoto populárního snímku. Chybět pochopitelně nebudou ostrovy Nublar a Isla Sorna, na nichž park znovu vybudujete v rámci sedmi nových příběhových misí.

Jurassic World Evolution: Return to Jurassic Park bude v prodeji od 10. prosince/decembra 2019 za 19,99 euro.

CrossfireX pro Xbox One i novou generaci Xboxu

Během E3 2019 pro Xbox One byla oznámena střílečka CrossfireX, která se dnes připomenula novým trailerem. Zajímavé je, že na konci videa je psáno, že dorazí v roce 2020 na Xbox konzole, což musí znamenat Xbox One a Project Scarlett, novou generaci Xboxu. Hra bude free-to-play a těží z popularity PC verze, kterou si údajně zahrálo 650 milionů hráčů za posledních 10 let.

„Střílečka CrossfireX přináší intenzivní zážitek z pohledu první osoby, ve které jsou hráči vtaženi do rozsáhlého globálního konfliktu mezi dvěma nejmocnějšími soukromými vojenskými frakcemi světa: Global Risk zaměstnává veterány předních ozbrojených sil, kteří používají moderní technologie k boji za udržení pořádku a bezpečnost, a Black List, na jehož výplatní listině jsou ostřílení žoldáci, vycvičení v taktice partyzánského boje, bojující za destabilizaci represivních režimů ve jménu svobody. Vyberte si stranu a splňte mise s daným cílem napříč celou řadou klasických a inovativních režimů s pevnou strukturou herního systému a filmovými vizuálními efekty.“

Datum vydání pro Minecraft Dungeon

Fanoušci Minecraftu se v dubnu 2020 na Xboxu One a Windows 10 mohou těšit na Minecraft Dungeon. Datum vydání připravovaného kostičkového akčního RPG titulu oznámil opravdu krátký trailer.

Drake Hollow od tvůrců Flame in the Flood

Studio The Molasses Flood, které v roce 2016 vytvořilo rogue-like záležitost The Flame in the Flood, představilo Drake Hollow. Hra nás zavede do zkorumpovaného světa, kde se spojíme s přáteli, abychom prozkoumali svět, našli zásoby, bojovali s monstry a postavili vesnice, které ochrání místní obyvatele. Drake Hollow má nabídnout hororovější zážitek.

Drake Hollow očekávejte v roce 2020 pro Xbox One a PC.

Představena dobrodružná hra Last Stop

Last Stop je nová hra od Variable State, autorů hry Virginia. Jde o singleplayerovou third-person adventuru zasazenou do dnešního Londýna. Hrát budete za tři samostatné postavy, jejichž světy se střetnou uprostřed nadpřirozené krize. Titul je popisován jako antologie spojující tři příběhy v jeden, zaměřený na tajné životy a vazby.

Uf, toho teda bylo. Pokud jste dočetli až sem, tak vám gratuluji a děkuji za přečtení celého mého článku. Do komentářů mi můžete napsat, co vás na X019 nejvíce zaujalo, na jaké hry se těšíte a jaký pocit z Microsoftu máte. Z mého pohledu je vidět, že americká společnost šlape na pedál a využívá svá studia pro zajímavé hry. Jsem si ale současně jist, že tohle je pouze začátek. Spoustu es má Microsoft ještě v rukávu a nechává si je pro novou generaci své konzole. Ta vyjde už koncem příštího roku.

Záznam přenosu zde.