Dlouho očekávaný F-14A Tomcat, tech. strom izraelských vrtulníků, první čínský vrtulník a nový typ bomby – s napalmem! Dvě zbrusu nové mapy (Jihovýchodní město a Opuštěné město), aktualizovaná mapa Sluneční město, desítky nových vozidel a několik aktualizovaných modelů starých legend.

To jsou hlavní novinky velké aktualizace Danger Zone do bezplatné hry War Thunder. Vývojáři ještě připravili funkci přetáčení záznamů hry a opravili řadu chyb a problémů.

„Zápalné směsi jsou novým typem zbraně, která bude k dispozici pro letectvo vysokých úrovní. V aktualizaci Danger Zone se ve hře objeví některé typy amerických a sovětských zápalných bomb pro americká, německá, sovětská, izraelská a čínská letadla. V budoucnu přidáme nové typy zápalných bomb pro letadla různých herních národů,“ dodávají autoři.

DVĚ NOVÉ MAPY A VYLEPŠENÍ STARŠÍ MAPY

Předobrazem mapy Opuštěné město jsou útulná horská městečka a hornické vesnice na Velkém Kavkaze z počátku 90. let 20. století. Atmosféra města duchů v hornatých kavkazských subtropech čeká na všechny fanoušky tankových a smíšených bitev.

„Ospalé horské městečko se stalo epicentrem zuřivého vojenského konfliktu. Po bombardování a dělostřelecké palbě vjíždějí do oblasti bojová vozidla. Velitelé budou muset dosáhnout kontroly nad třemi zónami města: centrálními ulicemi a společenským centrem, mostem v jižní části města, sousedním silážním výtahem a lanovkou a také severní oblastí s obytnými budovami.“

Před vytvořením Jihovýchodního města prostudovali autoři mapy a fotografie okolí poloostrova Kau-lung. Obrovský přístav, supermoderní mrakodrapy a obytné čtvrti zde koexistují s venkovskými oblastmi na zelených kopcích a náboženskými centry a kláštery. Špičkové technologie se zde setkávají s malebnou přírodou a přinášejí vám zcela nové místo pro letecké bitvy.

„To, co bylo dříve nemyslitelné, se nyní stává skutečností – do ulic metropole jednoho z ‚asijských tygrů‘ přišla zuřivá válka! Intenzivní akce v centru i na předměstích, vojenská vozidla vjíždějí do města, dělostřelectvo a protiletadlová děla pálí podle libosti. Úkolem letectva je zde ničit nepřátelské vojenské základny a tábory a také doprovázet spřátelené bitevní letouny k jejich cílům.“

Jedna z nedávno přidaných map pro smíšené bitvy, Sluneční město, je mezi hráči War Thunderu velmi oblíbená díky rozmanitosti prostředí a možnosti využívat v bitvě nadjezdy. Mapa však měla řadu drobných problémů, které se tvůrci snažili opravit v aktualizaci.

„Přidali jsme spoustu drobných objektů, které ‚oživily‘ ulice města. Přidali jsme autobusové zastávky, parkoviště s auty, květinové záhony, plakáty a reklamy na zdech, odpadky na krajnicích. Pozorní hráči nahlásili nesprávné dopravní značení – díky vám bylo vše opraveno! Park v centrální části města je detailnější, objevila se trasa mezi krajními strategickými body přes oblast centrálního parku.“

Autoři také vylepšili letadlovou část mapy – město je nyní přirozeněji začleněno do okolní krajiny. Třešničkou na dortu jsou opravené chyby a vylepšené kosmetické mikroefekty. Jedním slovem, Sluneční město je nyní detailnější a přehlednější.