Jihokorejské studio Shift Up se sekačkou Stellar Blade uspělo. Od Sony jako vydavatele jsme neslyšeli žádná čísla, ale podle zpráv vývojářů hra překonala prodejní očekávání. Díky tomu firma vstupuje na burzu a hodlá se věnovat dalším projektům.

Vstup na burzu umožní získat více peněz na financování nových projektů. Tím hlavním je teď nová akční hra pracovně nazvaná jako projekt Witches. Jde o úplně novou značku nacházející se v rané fázi vývoje. Její vydání je naplánováno na rok 2027 pro více platforem. Očekává se PC, konzole a mobilní zařízení, informuje jihokorejský web.

Zajímavé je, že na tomto webu je možné najít více článků z posledních dnů. V jednom se píše, že ve Shift Up uvažují o PC verzi Stellar Blade a o druhém dílu. Mezitím chystají blíže nespecifikovaný dodatečný obsah. V jiném článku je potom přímo napsáno, že na pokračování pracuje většina z 98 stávajících vývojářů Stellar Blade, přičemž do konce letošního roku chce mít společnost 120 zaměstnanců, kteří se budou věnovat Stellar Blade, včetně PC verze a dodatečného obsahu.

Dlouhodobým plánem studia Shift Up je se postupně rozrůst, aby mohlo každé dva až tři roky začít pracovat na novém AAA projektu, přičemž doba vývoje je teď čtyři až pět. Zkrácení doby při zachování vysoké kvality bude vyžadovat najmutí nových zaměstnanců. Ty ale bude nutné umístit do nových kanceláří. Do roku 2027 by firma ráda měla přibližně 550 zaměstnanců.

Vše záleží na tom, jak se Shift Upu bude dařit na burze. Když více, tak by vedení rádo odkoupilo některé značky, na kterých pracovalo. Nebylo specifikováno, o které jde. Nicméně, Stellar Blade vzniklo ve spolupráci se Sony, zatímco mobilní hra Goddess of Victory: Nikke díky Tencentu.