Nintendo na středu svolává své fanoušky, aby se podívali na první Nintendo Direct letošního roku. Bude mít přibližně 25 minut a zaměří se na hry od partnerských vydavatelů a vývojářů, které vyjdou v první polovině roku. Prezentaci budete moci sledovat 21. února/februára na YouTube od 15:00 našeho času.

Co na Nintendo Directu uvidíme? Jednou z možností je potvrzení Switch verze rytmické akce Hi-Fi Rush od Bethesdy, která má být mezi prvními čtyřmi tituly v multiplatformní strategii Xboxu. Dle náznaků a spekulací do nové strategie zapadá ještě středověká adventura Pentiment, pirátské dobrodružství Sea of Thieves a asi mravenčí survival Grounded. Na Switch se ale nejvíce hodí Hi-Fi Rush a Pentiment. Na prezentaci se může případně ukázat také Switch verze českého Kingdom Come: Deliverance.

Poslední Nintendo Direct proběhl v září/septembri loňského roku a ukázal připravované hry přímo od japonské společnosti, včetně remaku Mario vs. Donkey Kong, remasteru Paper Mario: The Thousand Year Door, Luigi's Mansion 2 HD nebo Princess Peach: Showtime!

O víkendu jste si u nás mohli přečíst o možném odkladu dosud nepředstaveného nástupce Switche. Nintendo mělo novou konzoli interně posunout na začátek roku 2025, aby vývojáři měli více času na přípravu her.