Multiplayerová středověká rubačka For Honor od Ubisoftu se za dobu své existence setkala hned s několika updaty, eventy a crossovery. Jedním z nejvýznamnějších byl crossover se sérií Assassin's Creed. Jak to tak vypadá, došlo na další, který propojuje For Honor a jinou ubisoftí značkou. Prince of Persia Crossover Event, jak už název napovídá, má co dočinění právě s Princem z Persie, který se v herní podobě - tedy pořádné herní podobě - objevil naposledy v roce 2010 v díle Zapomenuté písky.

Od té doby přišlo ze strany Ubisoftu naprosté ticho. Sem tam byly nějaké náznaky, tu a tam ploché a nicneříkající vyjádření typu „chtěli bychom”, „možná”, „uvidíme”… Nic, co by dávalo fanouškům jakoukoliv větší naději. V širším obraze tak není tento crossover nijak významný a nepředstavuje nějaké zkoušení vod, jestli je pořád značka Prince of Persia tahákem, ale zároveň je fajn vidět, že ještě nejde o zcela zapomenutou sérii. A to i přes nedávné oznámení Prince of Persia: The Dagger of Time pro virtuální realitu.

Celý event pro For Honor spočívá jednak ve speciálním bezplatném Battle Passu o třiceti úrovních, pomocí něhož si můžete odemknout nějaké ty kosmetické předměty, a jednak speciálním módem Vládce času (Nadvláda) v PvP multiplayeru. V něm se na pozměněné mapě Harbor, na níž najdete moře z písku nebo různé pasti, budete moci utkat se samotným princem a pokusit se ho porazit. Jde ovšem o extrémně těžkého oponenta, který navíc disponuje nadlidskými schopnostmi jako je teleportace nebo znovuzrození, takže bacha, jeho skolení nebude vůbec snadné. A v neposlední řadě, ti, co mají přístup do módu Arkáda, pak zajisté potěší speciální mise, v níž budou smět bojovat přímo po princově boku.

Kdo ví, možná si vážně Ubisoft usmyslel, že je na čase tuto sérii oživit nějak více, než jenom pomocí té již zmíněné VR hry. Něco podobného jsme si ale mysleli i v době, kdy se v Ghost Recon: Wildlands objevil Sam Fisher ze série Splinter Cell, která také aktuálně trčí někde u ledu. A jak víme, nakonec z toho nic nebylo.

Samotný event potrvá do 2. 4. a jeho druhá kapitola se spustí už 19. 3.