Aktualizace: Komiksově laděná noir střílečka Fallen Aces na nedávné prezentaci Guerrilla Collective zaujala nás i mnoho čtenářů. A nyní už víme, kdy si ji budeme moci v plné parádě zahrát. V průběhu včerejší PC Gaming Show bylo odhaleno, že první epizoda je už za rohem a na Steamu vyjde 14. června/júna 2024. K dispozici je i nový trailer.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Video nabízí pohled na návštěvu doků, které se mohou podobně jako zbytek hry pochlubit krásnou retro atmosférou i zástupy nepřátelských gangsterů. Ty bude možné likvidovat s pomocí nejen klasických palných zbraní, ale také starých dobrých pěstí nebo prken, trubek, pánví a dalších předmětů, jež bude možné i házet. Autoři Trey Powell a Jason Bond, kteří Fallen Aces připravují pod záštitou nezávislého vydavatele New Blood Interactive, nám ukázali také černobílý noir filtr, jenž bude možné v nastavení zapínat a vypínat podle libosti.

Stylová noir střílečka Fallen Aces, která kombinuje žánr detektivek, komiksové zpracování a hratelnost retro stříleček a immersive simů, nás zaujala už v minulosti, třeba během akce Realms Deep 2023. A zaujala nás i během včerejší prezentace Guerilla Collective, díky níž tu máme novou gameplay ukázku.

To nejzajímavější a nejzábavnější ale přichází v okamžiku, kdy hlavní hrdina skočí do vody. Koupání ve Fallen Aces se očividně nedoporučuje, protože můžete narazit na žraloky. Není nám úplně jasné, co může dělat žralok v mělčinách okolo doků. I když gauneři, kteří se tu a tam potřebují zbavit nějakého těla nebo nabídnout svým nepřátelům obzvlášť účinný přesvědčovací prostředek, určitě na něco přijdou. Hlavní ale je, že se můžete pokusit zmlátit i mořské predátory, ačkoliv takový nápad nemusí dopadnout zrovna nejlépe.

Během nedělní PC Gaming Show se máme dozvědět datum vydání první epizody. Pro tuto chvíli platí, že Fallen Aces aktuálně míří na Steam a GOG.com, přičemž na Steamu si můžete stáhnout starší demoverzi.