Riot Games dokážou překvapit nejen vývojem her různých žánrů, ale také vydáním své hrdinské střílečky Valorant na konzole. O příchodu se už dlouho šuškalo, navzdory tomu je spuštění veřejné bety pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S menším překvapením. První uzavřené testy proběhly minulý měsíc.

Konzolové verze bezplatné 5v5 střílečky nepodporují cross-play s PC. V Riotu se rozhodli propojit jen konzole, aby zajistili spravedlivý a konzistentní herní zážitek. Pokud se najde někdo, kdo z PC přesedlá na konzole, tak může na konzolích využít své skiny, odemčené agenty nebo postup v Battle Passu. Tohle vše se totiž váže na účet, nikoli na platformu.

V současné době není určen termín konce veřejné bety. Dá se očekávat, že vývojáři přejdou na plnou verzi poté, co budou spokojeni se stavem hry.

Valorant je bezplatná střílečka z pohledu první osoby, která mixuje klasické střílečky jako Counter-Strike a hrdinské střílečky jako Overwatch. Jádrem je režim pět na pět. V něm se jeden tým snaží nastražit bombu, zatímco druhý tým se tomu snaží zabránit. Rozdíl oproti CSku od Valve je v tom, že hráči si vybírají hrdiny, takzvané agenty s jedinečnými schopnostmi. Na PC byl titul spuštěn už v roce 2020.