Oficiální vydání kompetitivní multiplayerové střílečky Valorant se pomalu blíží. Už za tři dny si bude každý moci hru stáhnout a zastřílet si. Případně neustále umírat, protože se v protějším týmu vždy objeví někdo, kdo je o chlup lepší. Jenom tak málo stačí k tomu, abyste se po zbytek kola váleli na zemi. Že to ale možná nezní jako zábava? Oficiální statistiky mluví o trochu jiné pohádce.

Během uzavřené bety, jak se studio Riot Games pochlubilo v oficiální tiskové zprávě, hrálo hru v průměru přes tři miliony hráčů denně. Obrovský úspěch hra slaví i na platformách Twitch a korejské AfreecaTV, kde ji naopak lidé dohromady sledovali více jak 470 milionů hodin. Je to vysoce kompetitivní a především zajímavá hra ke sledování, nicméně největší část tohoto čísla má pravděpodobně na svědomí fakt, že jste přístup k uzavřené betě mohli získat pouze díky sledování hry na Twitchi.

Nejen z toho důvodu se Valorantu podařilo zlomit rekord na Twitchi, kdy lidé sledovali hru v jediný den přes 34 milionů hodin. Druhým milníkem bylo, že ji v jeden moment sledovalo více jak 1,7 milionů hráčů.

Přečtěte si také: Plná verze Valorantu vyjde už za pár týdnů s novým obsahem

Jsme nadšeni tím entusiasmem, vášní a podporou, kterou od komunity Valorantu vidíme v těchto několika posledních dnech před vydáním. V týmu doufáme, že naše roky úsilí a soustředění se nám získají důvěru a respekt mezi milovníky taktických stříleček a nemůžeme se dočkat, až to všechno pořádně odstartujeme 2. června/júna!” nechala se slyšet výkonná producentka Anna Donlon z Riot Games.

My to v redakci hře určitě přejeme a jsme zvědaví, s čím postupně během své existence přijde. Aby toho každopádně nebylo málo, došlo také na zveřejnění krásného „launch key artu” níže, zatímco brazilský YouTube kanál hry zveřejnil zajímavý gameplay trailer (viz video výše) s obdobně zajímavým… překvapením… na konci.