Moc podrobností nám o zatím nepojmenovaném Zaklínači 4, s kódovým označením Polaris, není známo. V rozhovoru pro Fall Damage herec Doug Cockle, který namluvil Geralta z Rivie v herní sérii a anime seriálu, potvrdil, že se tato postava objeví i v dalším dobrodružství.

Geralt bude součástí hry. Jen nevíme, jak moc, a hra se nebude soustředit na Geralta, takže tentokrát to nebude o něm,“ prozradil dabér. Menší Geraltova role v příběhu se však dala očekávat, protože Zaklínač 3: Divoký hon uzavřel trilogii s různými konci, které záležely na hráčových rozhodnutích ve hře. Teď je jen otázkou, zda si v CD Projektu RED vyberou jeden „správný“ a budou ho kanonizovat.

Dabér prý zatím neměl možnost vidět scénář, ale samotného ho zajímá, v jakém rozsahu se Geralt ve hře objeví. „Chci to vědět! Zatím jsem neviděl žádný scénář, ale to bych vám nemohl říct, i kdybych ho viděl, takže bych mohl lhát, ale nelžu... nebo snad ne?“ říká Cockle.

Loni v prosinci sám herec teoretizoval, jakým směrem by se příběh dalšího dílu mohl ubírat. Podle něj by se hra mohla více věnovat Geraltově svěřenkyni a princezně Ciri a její schopnosti cestovat skrze dimenze. Po událostech z trojky by tak mohla být připravená stát se hlavní postavou pokračování. O svém zapojení do projektu toho tenkrát mnoho neprozradil a spíše mlžil.

Dle dostupných informací na projektu Polaris pracuje více než 400 vývojářů. Do projektu se zapojilo víc vývojářů po ukončení práce na rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077. Jisté jsou dvě věci: půjde o začátek nové trilogie, která využívá Unreal Engine 5 místo interních technologií