Společnost Soedesco přichází s vlastní kamionovou simulací zasazenou do Spojených států amerických. Oproti předchozímu dílu, který se odehrával v Evropě, míří Truck Driver: The American Dream pouze na počítače a současnou generaci konzolí. Díky tomu má dojít k výraznému vylepšení hratelnosti a vizuální stránky.

„Od ohromujících krajin a poutavého příběhu o tom, co znamená být řidičem kamionu, až po plynulé denní/noční cykly a technologii ray-tracing,“ tvrdí autoři.

Příběh se zaměří na Nathana, který se po smrti svého otce, slavného a uznávaného řidiče kamionu, chce stát úspěšným řidičem kamionu. Aby se mu to podařilo, musí překonat těžkosti, osamělost a s každou doručenou zakázkou pracovat na vztazích s rodinou a komunitou.

Hra běží na Unreal Enginu 5, ale dle záběrů z hraní graficky zaostává za úspěšným American Truck Simulatorem. Ovšem titul od českého studia SCS Software je dostupný pouze na PC, zatímco Truck Driver: The American Dream si zahrajete také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S, a to už 26. 9. letošního roku. Vyjde digitálně i fyzicky.