Survival žánr nabízí rozmanitá prostředí. Po džunglích, postapokalyptickém prostředí nebo vesmíru budeme mít možnost okusit, jaké by to bylo žít ve světě zpustošeném Soudným dnem. Vývojáři z milánského studia Naconu jsou přesvědčeni, že svět Terminátora je pro survival skvělý a umožní dojem neustálého útěku před nebezpečím.

Největším nepřítelem v tomhle drsném prostředí bude T-800, který bude zbytky přeživších lovit v různém prostředí. T-800 bude působit jako smrtící a neúprosný nepřítel, který vás bude neustále pronásledovat. Podobně jako terminátor pronásledoval hrdiny prvních dvou filmech Terminátor.

U nich se tvůrci hodně inspirovali. Mimo jiné i při vytváření odlišného prostředí. V novém videu ze zákulisí můžeme vidět městské ruiny, horské oblasti i pouště z USA. Kromě vyhýbání se hrozbě bude důležité rozšiřování základny odboje a navázání kontaktu s dalšími lidskými frakcemi bojujícími o zdroje a území. Každá frakce má svůj vlastní pohled na věc, na Skynet a svou vlastní roli v novém chaotickém světě.

Boj vyžaduje spíše taktický přístup, ale každý si může vybrat, zda situaci vyřeší potichu, nebo se pustí do přímého boje. Tady bude záležet i na vašem vybavení, které je spjato s vylepšováním základny. Větší šancí na přežití bude stealth. Vše hodlají autoři ladit s komunitou skrz předběžný přístup. V early access bude Terminator: Survivors dostupný od 24. 10. letošního roku. Později budou následovat verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.