Na PC (Steam, Epic Games Store a GOG), PlayStation 4 a Xbox One vyšlo samostatné rozšíření původní hry Superhot. Mind Control Delete je větší než jeho předchůdci a zdarma pro všechny, co si k 16. 7. 2020 koupili Superhot.

Malé polské studio Superhot Team se rozhodlo znovu vstoupit do světa, kde čas hraje prim. Sebemenší pohyb, ale i výstřel si musí hráč promyslet, protože čas v této hře plyne pouze v době, kdy se hýbete. Současně ale musíte myslet na nepřátele, kteří se k vám s každým vaším pohybem přibližují, ohrožují vás, mohou na vás vystřelit.

Superhot: Mind Control Delete obsahuje české titulky, minimálně na PC.

„Stojíš uprostřed přestřelky. Salva zpomalených střel se pomalu blíží k tvému obličeji. Vidíš zářivě červené nepřátele zamrzlé na místě, jak běží k tobě. Se zbraní v ruce překračují roztříštěné ostatky soupeřů, které se ti právě podařilo zlikvidovat. Všechno je ostré, tiché a nehybné. Na rudých křišťálových střepech, které pokrývají studenou betonovou podlahu, se odráží světlo. Puška se pomalu točí, zatímco letí vzduchem. Zbraň, kterou upustil nepřítel, když jeho umírající tělo vybuchlo v záplavě jasných rudých šrapnelů. Na chvilku se zamyslíš. Tady už to přece znáš. Nejsi tu poprvé. Možná že tentokrát to bude opravdu něco znamenat. Nadechuješ se. Uděláš úkrok na stranu. Tvoje ruka se natahuje po zbrani. Jako už tolikrát předtím. Všechno propuká v akci. Doufáš, že tentokrát to bude jiné,“ popisují hru vývojáři.

Mind Control Delete je dle tiskové zprávy mnohem větší než předchůdci a má hráče uchvátit svým světem na celé dny plné čím dál výbušnějšího zpomaleného souboje. Vývojáři slibují více mechanismů v arzenálu, možnost experimentovat s různými styly hry, všelijakou výbavu pro postavu a více postav, které můžete ovládat. Dále více síly, kterou můžete během hry nashromáždit a získat schopnosti, hacky a speciální techniky k poražení vlny čím dál nebezpečnějších nepřátel.

Přečtěte si také: Prezentace PS5 ovladače, diablovka Torchlight 2 zdarma, zastavení výroby Xboxu One X

Superhot: Mind Control Delete od zahraničních novinářů obdržel pozitivní recenze. Na Metacritic má hra v průběru 76 (PS4 verze), 79 (PC verze) a 81 (Xbox One verze) procent. Kritikům vadí zejména překombinování herních mechanismů, kvůli kterým se mnohem rychleji vytrácí zábava než v originálu.

Pokud původní Superhot nemáte, tak Mind Control Delete můžete koupit za 14,99 euro na PC, 551,20 Kč na PS4 a 215,40 Kč na Xboxu One. Sleva je platná do 23. 7. Jednička je do té doby za 9,20 euro.