Nezávislé polské studio The Astronauts splnilo slib a v předběžném přístupu vydalo svou rychlou roguelike first-person střílečku Witchfire.

Hra láká na lov čarodějnice v temném světě. Pomocí rozmanitého arzenálu zbraní a kouzel se musíte vypořádat ve všelijakými nepřáteli, menšími i většími, méně nebezpečnými i po čertech těžkými. Zkrátka se všemi přisluhovači mocné čarodějnice.

Je zcela na vás, jak lov uskutečníte. Není tady žádný časový limit, takže se můžete pustit do rozpoutání pekla, stejně tak likvidovat protivníky z dálky. Volbu máte pochopitelně také ve zbraních. Jen byste měli pamatovat na to, že čím déle zůstanete naživu, tím větší sílu, schopnosti a arzenál nashromáždíte, ale také se zvyšuje hrozba ze strany čarodějnice a jejích svěřenců.

V předběžném přístupu bude Witchfire nějakých 12 až 16 měsíců. Už nyní má nabízet dostatek obsahu, včetně základní herní smyčky a vybraných zbraní, včetně kouzel. Další aktualizace přidají nové zbraně, nová kouzla, nové nepřátele a nové úrovně.

Hra Witchfire je dostupná na Epic Games Store za 860 Kč. Dříve či později má být dostupná také jinde, takže by měla v budoucnu dorazit rovněž na Steam.