Videoherní svátek se v příštím roce vrátí na výstaviště do centra Los Angeles. E3 2023 slibuje týden plný odhalení tříáčkových her a premiér nových titulů, což si užijeme v přenosech i doma, zatímco na návštěvníky čeká možnost zahrát si nejnovější tituly, včetně těch, které teprve vyjdou.

Na E3 2023 jsou zváni vydavatelé, vývojáři, novináři, tvůrci obsahu a spotřebitelé. Ceny vstupenek budou teprve oznámeny. Místo toho jsme se dozvěděli, že o celou výstavu se postará společnost ReedPop, jež má bohaté zkušenosti díky pořádání akcí jako PAX, Comic Con v New Yorku a Star Wars Celebration.

Poslední tři roky byly pro videoherní svátek velmi krušné. Před vypuknutím koronaviru pořadatelé bojovali s menším zájmem velkých vydavatelů, a to i přesto, že otevřeli brány výstaviště nejen pro registrované novináře, nýbrž i pro hráče. V roce 2020 byla E3 kompletně zrušena. O rok později se konala pouze digitálně a letos byla opět zrušena. Příští rok se má vrátit na výstaviště i do online světa.

Když jsme u online světa, tak organizátoři E3 mají před sebou nelehký úkol. Musí přesvědčit nejen velké vydavatele, aby se E3 2023 zúčastnili a nepořádali přenosy na vlastní pěst (což je levnější, a navíc se firmy nemusí přetahovat s konkurencí o pozornost hráčů), ale také bojovat s konkurencí, zejména Summer Game Festem producenta Geoffa Keighleye. Ten dokázal E3 se svou show částečně zastoupit.

Každopádně, všichni fanoušci her by si měli do kalendáře poznamenat, že E3 2023 proběhne druhý červnový týden (11. až 17. 6).

Po třech letech se vrátí BlizzCon. Blizzard hodlá svou dříve každoroční akci uspořádat v roce 2023 a oslovit své fanoušky po celém světě. Už dříve jsme od zástupců společnosti slyšeli, že se BlizzCon jednoho dne vrátí. Mezitím dochází ke změně konceptu.

Poslední BlizzCon se konal v roce 2019. Ročníky 2020 a 2021 byly kvůli pandemii pouze v digitální podobě. Letos měla proběhnout osobní i online verze show, ale plány byly zrušeny, aby se Blizzard místo toho mohl věnovat podpoře svých týmů a pokroku ve vývoji svých her. V zákulisí se mluví o absenci důležitých titulů, takže firma jednoduše neměla co ukázat.