Při čekání na dnešní oznámení nové hry od Warhorse Studios se fanoušci a městys Rataje nad Sázavou šest let starého středověkého RPG Kingdom Come: Deliverance domluvili na uspořádání komunitního srazu v horním zámku v Ratajích.

„Městys Rataje nad Sázavou v zastoupení starosty p. Kubáta za podpory samotného autora hry Warhorse Studio a podpory fanoušků v zastoupení streamera SirDoenny se rozhodlo po úspěchu z minulého roku znovu připravit mimořádnou událost, a to ‚Setkání komunity KCD‘ s doprovodným programem,“ píše se v tiskové zprávě.

Jaký bude program? Připravené je lukostřelecké klání, abyste si připomenuli, jak se cítil Jindra při duelu s Janem Ptáčkem. Dále druhý ročník turnaje v kostkách, mimořádný prohlídkový okruh do sklepení zámku a střechy (standardně nedostupné), tábor lapků a další překvapení.

Turnaj v lukostřelbě je kvůli bezpečnosti vyhrazen pro účastníky od 18 let, možno přinést vlastní luk a šípy, budou ale i k zapůjčení.

„Výstava má za cíl seznámit návštěvníky s historií městysu Rataje na přelomu 14. a 15. století skrze nahlédnutí do vývojového procesu hry Kingdom Come: Deliverance, představení postav, konceptů prostředí, replik zbraní a zbrojí, včetně technických aspektů, které tvoří realistický svět středověké Evropy,“ dodává tisková zpráva.

Akce se uskuteční na zámku v Ratajích nad Sázavou 15. 6. 2024 od 13. hodiny. Je ale doporučováno přijít dříve a pokochat se prostředím. Návštěvníci budou mít příležitost nejen obdivovat expozici, ale také získat podobnou zkušenost, jako sám Jindřich na jeho cestě rozbouřenou zemí.

Cena je 300 Kč (12 eur). Více v události na Facebooku.