Někteří hráči si mohou v předstihu užívat ponuré ulice tajemného městečka zahaleného v mlze. Obchody totiž porušily datum vydání a předčasně začaly prodávat Silent Hill 2 Remake. Dokonce ještě dříve, než mají recenzenti dovoleno zveřejnit své verdikty.

Pro nás ostatní to znamená, že si musíme dávat pozor na spoilery, které se budou objevovat na sociálních sítích, YouTube a jinde. Jako by nestačily ty hodinové záběry z hraní, co byly na YouTube a Twitchi v poslední době.

Pokud si teď říkáte, že u remaku spoilery nevadí, tak tomu tak není. Polské studio Bloober Team přidalo nový obsah a tím zdvojnásobilo délku.

Novináři, kterým Konami poskytlo hru s předstihem, tak mohou své recenze zveřejnit v pátek 4. října/októbra. My bohužel mezi ně zatím nepatříme. O čtyři dny později, v úterý 8. října, potom Silent Hill 2 Remake vyjde na PC a PlayStation 5. Tedy pokud si nekoupíte draží edici, s Deluxe Edition si zahrajete už 4. října. Sony má roční konzolovou exkluzivitu, takže až poté může hra dorazit na Xbox Series X/S, případně na Nintendo Switch.

Také víme velikost hry. Silent Hill 2 Remake bude na PS5 zabírat 50,5 GB. Pre-load bude dostupný 48 hodin před vydáním Deluxe Edition a standardní edice.