Upíří battle royale Bloodhunt nás před dvěma měsíci ve své uzavřené alfa verzi uchvátil. Šlo o zajímavější zážitek, než jaký se z videí zdá. Pokud jste se ale do uzavřeného testování nedostali, už smutnit nemusíte. Hra totiž vyšla na Steamu v rámci otevřeného předběžného přístupu a samozřejmě zdarma.

Obsahově se ale od své původní verze neliší. Stále nabízí jednu mapu, šestici hratelných postav (každá se svými schopnostmi) a nejrůznějšími střelnými zbraněmi i těmi na blízko. Nejvýraznější změnou je přítomnost placeného battle passu, jehož plné vylevelování vám vrátí zpět investici v podobě 950 placené měny (10 euro) a přihodí něco navíc.

Aktuální plán je takový, že by měla hra ve fázi testování zůstat po dobu následujících několika měsíců. Během toho by mělo dojít na zásadní update nazvaný Act 2, který přinese novou hratelnou postavu, výzvy, příběhové záležitosti a „nové hratelné zóny v Praze“ (čímž se pravděpodobně myslí mapy).

Hru rozhodně doporučujeme vyzkoušet. A to i navzdory smíšenému hodnocení, které na Steamu najdete. Většina negativních recenzí si stěžuje na věci, jako je horší optimalizace nebo využití podle všeho pochybného anti-cheatovacího řešení. Další důvody už jsou ale poněkud zarážející, jako jsou stížnosti na fakt, že jde o battle royale hru nebo že se v ní střílí. Pokud si hrou stále nejste jisti, doporučujeme se podívat na naše dřívější preview, které je stále relevantní.

V doprovodu s nedávným vydáním na Steamu se také vývojáři pochlubili, že se hra během letošního roku dostane na konzole PlayStation 5, jak ukazuje trailer nahoře.