Heavy Duty Challenge se dá označit za křížence Overpassu a SnowRunneru. V této nově vznikající hře nasednete do nákladního vozidla a pustíte se do náročné výzvy. Ta spočívá v překonávání velmi obtížného terénu. Vaším úkolem je nalézt optimální cestu a stát se šampionem těchto netradičních závodů.

Vývojáři se inspirovali u Europa Truck Trial Motorsport Championships. V tomhle šampionátu profesionální týmy řidičů kamionů soutěží proti sobě více než 30 let. Hře se podařilo získat licenci na Europa Truck Trial a má nabídnout autentickou simulaci jízdy v terénu, 12 skutečných nákladních vozidel, 5 skutečných míst, různé možnosti přizpůsobení, realistickou fyziku terénu a jeho deformaci, realistické zvukové efekty nebo pohled z kabiny.

Co se režimů týče, tak se dočkáme mistrovství a kariéry. Hra je ve vývoji již nějaký čas, dokonce se ukázala loni v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. Dostupné screenshoty jsou z rané vývojové verze. Je tak brzy cokoliv vyvozovat, ale osobně bych žádnou velkou pecku nečekal. Důležité bude zpracování fyziky. Tak doufejme, že hra dopadne lépe než průměrný Overpass (naše recenze).

Vydání Heavy Duty Challenge je v plánu na konec roku 2021 ve verzi pro PC.