Včera v devět hodin ráno našeho času byly po celém světě spuštěny předobjednávky Xboxu Series X a Series S. Oba modely nové generace konzole od Microsoftu byly rychle vyprodané. Současně ale masivně vzrostl prodej Xboxu One X.

Například Amazon v úterý zaznamenal nárůst prodejů Xboxu One X o 747 procent. Dle všeho se v jeden den prodalo dvakrát tolik Xboxu One než za posledních 60 dní. Velký nárůst poukazuje na to, že zákazníci jsou zmateni z Xboxu a pletou si Xbox Series X a Xbox One X. Toho se odborníci báli, ale Microsoft si z toho těžkou hlavu nedělal.

Přečtěte si také: Konzole Xbox Series S a Xbox Series X cílí na rozdílné skupiny hráčů

I hráči na Twitteru přiznávají chybu. Jeden uživatel Twitteru se přiznal, že si omylem objednal Xbox One X, zatímco jiný uživatel sociálních médií se podělil o to, jak musí několikrát zkontrolovat objednávku, aby se ujistil, že má v košíku správný Xbox X.

Objevují se také názory, že boti na předobjednávku byli špatně optimalizováni a místo Xboxu Series X koupili Xbox One X.

Zajímavá je další věc. Americký magazín IGN zjistil, že v den spuštění předobjednávek PlayStationu 5 se neprodal ani jeden kus PS4.

Připomeňme, že v létě byla ukončena výroba konzole Xbox One X i modelu Xbox One S bez mechaniky. Místo nich si hráči mají vybrat budoucí Xbox Series X a Xbox Series S. Nadále pokračuje výroba Xbox One S s mechanikou.

Xbox Series X a Series S vyjdou 10. 11. letošního roku. Series X se prodává za 13 499 Kč (499 euro) a Series S za 7 999 Kč (299 euro). Podle slov Microsoftu byl o novou generaci Xboxu rekordní zájem a americká společnost slibuje další kusy.